Naredne građevinske sezone očekuje se da počnu radovi na izgradnji novog mosta u banjalučkom naselju Obilićevo, a procjenjuje se da će za ovaj projekat biti potrebno oko tri miliona KM.

Načelnik banjalučkog Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić rekao je da nije moguće obezbijediti sredstva u budžetu, te će biti traženi neki drugi modeli finansiranja, ili kreditiranje ili izdavanje obveznica.

Novi most će biti projektovan za dvosmjerni saobraćaj sa obostranim pješačkim komunikacijama, što će znatno povećati kapacitet s obzirom da je dosadašnji most bio jednosmjeran i predstavljao je “usko grlo” u saobraćaju, saopšteno je iz Gradske uprave.

U toku je izrada tehničke dokumentacije i stvaranje finansijskog okvira za realizaciju projekta, a ugovor o izradi projektne dokumentacije potpisan je sa projektantskom kućom “Ink konstruktor”.

U narednoj godini, zajedno sa preduzećem “Putevi Republike Srpske”, biće završena izgradnja kružnog toka Rebrovac i spoj istočnog tranzita.

“Uz to, planiramo raditi tehničku dokumentaciju i rješavati imovinske odnose za završetak istočnog tranzita kod stadiona Fudbalskog kluba žNaprijedž, od Krfske do Ulice Gavrila Principa, čime bi dobili još jednu poprečnu vezu zapadnog i istočnog tranzita, a što je sa saobraćajnog aspekta od velikog značaja za ovaj dio grada”, navode u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.