Sve je spremno za proslavu novogodišnjih praznika na otvorenom u Banjoj Luci, koji će ove godine biti sadržajniji i sa brojnim novinama.

Tri velika koncerta u centru grada, sa regionalnim muzičkim zvijezdama, kao jedna od novina – očekuje ne samo Banjalučane, nego i sve one, koji posjete naš grad u ovom periodu.

Koncerti počinju 30. decembra, u 21 čas, kada će nastupiti Ivana Peters, a od 22.30 časova Sergej Ćetković.

U novogodišnjoj noći, 31. decembra, program počinje u 20 časova koncertom Lukijana Ivanovića, zatim od 21.20 časova pjeva Nikola Rokvić, a od 23 časa pa sve do jedan čas iza ponoći nastupa Leksington bend.

Prvi dan nove 2018. godine, 1. januara od 21 čas pjeva Dženan Lončarević i od 22.10 časova Toni Cetinski.

Novim konceptom proslave novogodišnjih praznika, gradske vlasti željele su da se Banja Luka pozicionira na regionalnu mapu sa bogatom zimskom turističkom ponudom.

Uz trodnevne koncerte u centru grada, zatim „Zimzograda“, Grad je na još dvije lokacije – na platou ispred Muzeja savremene umjetnosti RS i Narodnog pozorišta RS priredio prigodan program u okviru manifestacije „Zimska čarolija“.

Centralna bina

Centralna bina na kojoj će biti održani novogodišnji koncerti, biće na glavnoj saobraćajnici između Parka „Petar Kočić“ i hotela „Palas“, zbog čega je promijenjen i režim saobraćaja u tom centralnom dijelu grada (od „Pošte“ do Ulice Marije Bursać).

Pred novogodišnje praznike, grad je dodatno i ukrašen.

I ove godine, slavlje na otvorenom obezbjeđivaće pripadnici Centra javne bezbjednosti Banja Luka, a angažovane će biti i dežurne službe.

Besplatan javni prevoz

U toku novogodišnje noći, biće organizovan besplatan javni prevoz putnika na određenom broju linija javnog gradskog prevoza. Raspored pogledajte ovdje.

Dječija nova godina

I naši najmlađi sugrađani će u 2018. godinu ući raspjevano i veselo. Kao i prethodnih godina, doček Dječije nove godine organizovan je 31. decembra na Trgu Krajine sa početkom u 11časova, a za dobru atmosferu pobrinuće se dobro poznati Vrapčići i Mama Voks sastav.

U podne će biti simbolično odbrojavanje, uz novogodišnju čestitku gradonačelnika Igora Radojičića.

“Zimska čarolija” – posljednji vikend u godini, za najmlađe donosi nekoliko radionica, dosta pjesme i plesa, ali i nagrade. Sve se dešava na platou ispred Muzeja savremene umjetnosti RS, od 11 časova.