Niske temperature i ledeni vjetrovi mogu biti veoma štetni za našu kožu, naročito kada je riječ o osjetljivijim područjima poput usana.

Zbog toga se tokom zime mnogi od nas suočavaju sa suvim i ispucalim usnama, što nije nimalo prijatno. Postoje neka odlična rješenja koja će brzo regenerisati i održati zdravu kožu na usnama.

Ostanite hidrirani

Hidratacija je veoma važna tokom zime. Svaki dan popijte 8 čaša vode, jer je dehidratacija često razlog za dehidrane i ispucale usne, a zimski uslovi to samo pogoršavaju.

Balzam za usne

Ne zaboravite da primjenjujete balzame (i to vrlo često!). Ne izlazite na vrata bez prethodne primjene bilo koje vrste balzama za usne. Ovi proizvodi stvaraju neku vrstu barijere koja štiti usne od zimskih vjetrova.

Probajte hranljiva ulja

Pored korišćenja labela, na usnama neophodno je nahranite usne uljem kao što je ulje avokada i maslinovo ulje, koje pomažu u liječenju dehidriranih usana.

Prirodni lijekovi su najbolji

Za dane vikenda, kada ste kod kuće ili u večernjim satima prije spavanja, primjenite med na usne. Med je odličan prirodni lijek koji njeguje usne.