Lijepo vrijeme, neuobičajeno za posljednji dan u godini, izmamilo je na ulice gradova Republike Srpske brojne građana koji u kafićima i parkovima uživaju u sunčanom vremenu uoči dočeka Nove godine.

Pretpraznična atmosfera se vidi po gužvi na ulicama, gdje ljudi šetaju ili obavljaju posljednju kupovinu uoči novogodišnje noći.

Građani Banjaluke se danas na 13 stepeni Celzijusovih čak i sunčaju uz kafu ili piće u baštama pojedinih kafića u centru grada. U Gospodskoj ulici ima i uličnih svirača.

U Trebinju je u bašti ispod platana teško naći slobodan sto da se popije kafa ili sok.

U Doboju stariji građani koriste priliku da tokom šetnje po parku popričaju o aktuelnostima. Penzioneri igraju šah na otvorenom, a mnogo građana je i u centru grada.

Mladi na gradskom trgu u Bijeljini igraju košarku, a za najmlađe zimska atrakcija je Djed Mraz koji po gradskom trgu konjskom zapregom vozi mališane.


U Istočnom Sarajevu, gdje još ima malo zaostalog snijega, sunce je takođe izmamilo građane na Spasovdansku ulicu, a u parku Gavrila Principa roditelju su djecu doveli da se igraju na igralištu.

U pješačkoj zoni u centru Prijedora mnoštvo građana obavlja posljednje pripreme za novogodišnju noć.

U svim ovim gradovima mogu se čuti i petarde koje najčešće bacaju djeca iako iz policije apeluju na roditelje da nadziru djecu i da se oprezno rukuje pirotehničkim sredstvima.

Izvor: Srna