“Seks i grad” učio nas je o ljubavi, seksu, modi, ali i o prijateljstvu. A jedna od najsnažnijih scena iz čitave franšize koja pokazuje što znači biti prijatelj smještena je upravo na veče dočeka.

Jedna od najdirljivijih najupečatljivijih scena iz čitavog “Seksa i grada“, ona je iz filma “Seks i grad” u kojoj je prikazano šta znači biti prijatelj. Znamo, mnogo je takvih trenutaka bilo uslavnom serijalu, ali scena čija se radnja odvija na veče 31. decembra baš je nekako posebno topla i snažna.

Kada usamljena Miranda u 23 sata i 12 minuta nazove Keri koja je spavala, požali joj se da nije mislila da će sada kada ima porodicu sama čekati Novu godinu i jesti kinesku hranu, a upravo joj se to dogodilo. Naime, njen sin Brejdi bio je kod tate Stiva i Miranda je ostala sama.

Keri je pita da li želi da dođe do nje taksijem, ali Miranda se samo nasmijeje, jer nema šanse da će 31. decembra naći taksi i kaže joj da se vide sljedeće godine. Nakon što spusti slušalicu, Keri ponovno pokuša da zaspi, ali ubrzo se digne i ipak odluči da ode do prijateljice kojoj je potrebna.

Obučena u bundu ispod koje nosi pidžamu Keri trčeći po snijegu ode u metro i kod Mirande stigne u času kada otkucavaju sekunde do ponoći.

Nisi samaKeri je nježno rekla Mirandi i dvije prijateljice su ipak zajedno dočekale Novu godinu. I niko nije bio usamljen.

Prisjetite se ovog dirljivognesebičnog čina prijateljstva koji je za Mirandu u tom trenutku značio sve, a još jednom pogledajte i kako su ostale junakinje i junaci “Seksa i grada” proveli najluđu noć u godini.