Ako se dugi niz godina borite sa aknama i napokon ste uspjeli da ih stavite pod kontrolu veoma je važno da uradite sve kako biste spriječili njihovu ponovnu pojavu. Donosimo vam savjete kako da njegujete kožu sklonu aknama, ali pomoću isključivo prirodnih sastojaka.

Mnogi ljekari kažu da je zdravu kožu potrebno njegovati iznutra i da svi skupi preparati koje koristite neće biti toliko efikasni ako ne pazite na ono što jedete. Na prvom mjestu treba da unosite više zdravih masti (avokado, artičoke, losos), više vježbate da poboljšate cirkulaciju i regulišete hormone. Zdrava ishrana i zdrave navike utiču na čak 80 odsto vaših genetskih predispozicija. Na drugom mjestu tu je i način na koji njegujete kožu izvana, uvijek birajte proizvode na osnovu tipa vaše kože i ne plašite se da eksperimentišete.

U nastavku vam donosimo samo neke od prirodnih namirnica kojima su se ljudi riješili akni za sva vemena.

14678626190_b9aaf4c9bb_z

Jabukovo sirće. Veoma je korisno za poboljšanje probave i za njegu kose, ali dokazano čuda radi kad je u pitanju njega kože sklona aknama. Nakapajte nekoliko kapi na vatu, očistite lice pa se umijte.

Eterična ulja. Eterična ulja ruža kao i kokosovo ulje mogu biti veoma korisni, poptpuno su prirodni, ne mogu naškoditi koži i divno mirišu.

Ružina vodica. Oni koji imaju veoma osjetljivu kožu znaju kako bilo kakva sitnica može dovesti do iritacije kože, a dermatolozi kažu da je za takvu kožu ružina vodica sjajno rješenje.  Jednostavno operite lice toplom vodom da se pore otvore pa isperite ružinom vodicom.

Bjelanca. Bjelanca imaju više od 40 svojstava koja njeguju i štite kožu sklonu aknama. Jednostavno umutite bjelanca i u njih umačite komadiće papirne maramice i lijepite na kožu. Ostavite da se u potpunosti osuši pa skinite. Probajte ovu masku koristiti 21 dan i vidjećete nevjerovatne rezultate.

7242526626_185db6a7dc_z

Limun i aktivni ugalj. Maske na bazi limuna zaista čine čuda kad je u pitanju njega kože sklone aknama. Isto tako probajte i sapune na bazi aktivnog uglja ili kozjeg mlijeka koje možete poručiti putem interneta.

7918821506_a7dd89a7ac_z

Pored svega što smo nabrojali, da biste akne držali pod kontrolom cijeli život važno je i da izbacite što više prerađenih šećera iz ishrane, da pijete više vode i da redovno vježbate. Isto tako, prije spavanja, uvijek, ali uvijek bez izuzetaka skidajte šminku ma koliko ste umorni, nakon mlijeka za skidanje nanesite tonik, pa hidratantnu kremu.