Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske, Dragan Lukač, izjavio je da će sutrašnju proslavu Dana Republike u Banjaluci obezbjeđivati više od 700 policajaca.Lukač je rekao Srni da će 500 policajaca učestvovati u svečanom defileu u kojem će biti više od 2.000 ljudi. 

On je naveo da su preduzete sve bezbjednosne mjere i izvršene sve pripreme za centralno obilježavanje Dana Republike u Banjaluci. 

Podsjetivši da će Dan Republike biti obilježen širom Srpske, Lukač je naglasio da će policija biti pripravna. 

On kaže da nema nikakvih bezbjednosnih prijetnji koje bi mogle da naruše sutrašnje svečanosti u Banjaluci ili bilo gdje u Srpskoj. 

Lukač je pozvao građane da sutra dođu u Banjaluku i prisustvuju svečanom obilježavanju Dana Republike Srpske na miran, dostojanstven i bezbjedan način. 

“Garantujemo svima bezbjednost. Policija će sve uraditi da obilježavanje protekne mirno i dostojanstveno”, poručio je Lukač. 

U Banjaluci će sutra biti obilježen 9. januar – Dan Republike Srpske nizom manifestacija kojima će prisustvovati zvaničnici Republike Srpske, Srbije, predstavnici Srpske u institucijama BiH, te brojne zvanice iz regiona i svijeta. 

Izvor: Srna