Perfekcionistički znak pripremio je savršen plan kako bi ostao zdrav i britak…

Spavanje, jedan od omiljenih načina ”rekreacije”, veoma je bitno za naše psihičko i fizičko zdravlje, a nedostatak sna može uzrokovati ozbiljne posljedice za naše tijelo. I naravno da je količina sna koja nam je potrebna različita od osobe do osobe, ali evo koliko je potrebno kom horoskopskom znaku da se pošteno naspava i odmori.

Ovan

Sedam sati bi trebalo biti dovoljno. Super zauzeti Ovnovi ne vole usporavati svoje aktivnosti i gubiti vrijeme, pa čak ni na spavanje. Sedam sati im je optimalno vrijeme spavanja, dovoljno da napune baterije za novi dan pun aktivnosti i pokreta.

Bik

Dobrih osam i po sati. Stabilnost, luksuz i smirenost dominiraju Bikovim svijetom, a najsrećniji su kada se nalaze kod kuće. Kvalitetan krevet i još bolji jastuk su Bikov prioritet, jer ipak treba nakupiti energije za vrtlarenje, kuvanje i šetnje prirodom.

Blizanci

Ili šest ili devet sati, nema između. Blizancima dosljednost nikada nije bila odlika, a skakanje s jedne knjige na drugu, gledanje serija i zujanje po internetu ne ostavljaju previše vremena za spavanje. Ipak, kada osjete da im nedostaje dobrog i kvalitetnog spavanja, isključuju se od svega i spavaju devet sati u komadu.

Rak

Devet i po sati dubokog sna. Rakovima je krevet omiljeno mjesto na svijetu, vole biti sami i uživati u vlastitom miru. Imaju male večernje rituale s pripremama za spavanje uz dobru knjigu na kauču, prebacivanje u krevet, pisanje dnevnika i zatim odmaraju svoju osjetljivu dušicu dubokim snom.

Lav

Šest i po sati. Taman da se osjeća dovoljno osvježeno i veselo krene u novi dan ispunjen druženjima s prijateljima, odlazcima u pozorište, svirku u garaži s ekipom i sve ono što čini jedan klasičan dan Lavljeg života.

Djevica

Tačno sedam sati i četrdeset sedam minuta. Analitički i praktičan um Djevice razradio je u nanosekundu koliko je sna potrebno da se odmori, ali da istovremeno ne pretjera. Ovaj perfekcionistički znak pripremio je savršen plan kako bi ostao zdrav i britak.

Vaga

Sedam i po sati. Život Vage se svodi na ravnotežu oko nje, a to uključuje i obavezan san za ljepotu. Često ne dobija idealnih osam sati, jer njen zahtjevni društveni život podrazumijeva kasne dolaske kući i spavanjac, ali stisne na barem sedam i po sati kada god može.

Škorpija

Luksuznih deset sati. Škorpije sve doživljavaju intenzivno, pa tako i spavanje. Obožavaju spavati, jer san podrazumijeva punjenje baterija za sve strastvene aktivnosti kojima se bavi preko dana. Barem dok ne drijema na kauču.

Strijelac

Kao svjetski putnik s potpuno popunjenim kalendarom druženja, Strelac nikad nije sasvim siguran u kojoj se vremenskoj zoni nalazi, a kamoli tek koliko mu je sna potrebno. Ovaj znak se vodi mislima kako je život prekratak za snove, a ionako ćemo se naspavati kada umremo.

Jarac

Punih osam sati. Svaki dan je nova prilika za postizanje drugog cilja, a svaki Jarac jako dobro zna da možeš biti uspješan samo ako si se dobro naspavao. A ujedno je ovo znak kom je jako stalo do tradicije pa se istovremeno drži idealnih osam sati sna preporučenih od strane stručnjaka.

Vodolija

Pet, sedam, osam, devet, ko zna. Vodolija smatra kako je spavanje zadnji način na koji želi izgubiti svoje dragocjeno vrijeme. Ovaj nemirni duh odlazi u pidžamu samo kad je ekstremno umoran, a diže se iz kreveta istog trena kada otvori oči. Ko ima vremena za spavanje, svašta…

Ribe

Minimalno devet sati. Ta nevjerojatna intuicija i šesto čulo toliki su dar da su jadne Ribe potpuno iscrpljene! Devet sati sna jedini su način da prikupe toliko potrebnu energiju za njegovanje svog umjetničkog duha.