Prvi festival banjalučkog ćevapa pod nazivom “Ćevap fest” danas će biti održan u Banjaluci. Organizatori ističu da je cilj manifestacije promocija domaćih lokalnih proizvoda i brendova. 

U centru grada, na parkingu kod “Kraša” biće postavljeni posebni šatori gdje će banjalučki ćevap biti prodavan po popularnim cijenama. 

Na manifestaciji, koja će trajati od 11.00 do 23.30 časova, učestvovaće mnoge domaće kompanije koje se bave proizvodnjom pića, između ostalih “Banjalučka pivara” i “MB impeks”. 

U cjelodnevnom zabavnom programu učestvovaće kulturno-umjetnička društva, tamburaši i mnogi drugi. 

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je ranije da banjalučki ćevap prepoznaju i turisti koji dolaze u Banjaluku, te pozvao građane da posjete ovu manifestaciju. 

On je naglasio da je Banjaluka pokrenula zaštitu geografskog porijekla i naziva banjalučkog ćevapa. 

Zvanični promoter “Ćevap festa” Nebojša Kuštrinović rekao je da je banjalučki ćevap gastronomski brend koji zaslužuje više pažnje. 

“Sigran sam da nijedan turista, kojih je u proteklim danima bilo mnogo, nije otišao, a da nije probao banjalučki ćevap. Ko posjeti Banjaluku, a ne proba banjalučki ćevap – kao da nije ni bio”, naveo je Kuštrinović. 

Izvor: Srna