Vršilac dužnosti rektora Univerziteta u Banjaluci, Radoslav Gajanin i rektor Univerziteta tehnologije i obrazovanja u Tjenđinu, Liu Sing, zaključili su danas u Banjaluci da su ispunjeni svi uslovi za otvaranje Konfučijevog instituta na banjalučkom Univerzitetu.

Na sastanku je potvrđeno da će Institut kroz svoj rad omogućiti i razmjene studenata i nastavnika, ali i stvarati priliku za druge oblike saradnje, saopšteno je iz banjalučkog Univerziteta. 

Osim Gajanina, delegaciju Univerziteta u Banjaluci činili su prorektor za ljudske i materijalne resurse Luka Kecman, prorektor za međunarodnu saradnju Biljana Antunović i direktor Konfučijevog instituta na Univerzitetu LJiljana Stević. 

Delegaciju Univerziteta u Tjenđinu, osim rektora, činili su direktor za međunarodne odnose DŽan Fengđe i projekt menadžer za međunarodnu saradnju Ma Venđe. 

Iz Univerziteta u Banjaluci podsjećaju da će svečana ceremonija otvaranja Konfučijevog instituta na Univerzitetu biti održana u nedjelju, 21. januara. 

Istog dana, nakon ceremonije na Fakultetu političkih nauka, za 19.00 časova zakazan je Gala koncert u Kulturnom centru Banski dvor. 

Izvor: Srna