Policija je na području grada Banjaluka uhapsila četiri osobe iz Sremske Mitrovice, od kojih se dvije nalaze na međunarodnoj Interpolovoj potjernici zbog sumnje da su počinila tri krivična djela.

Uhapšeni po Interpolovoj potjernici su lica čiji su inicijali V.T. /39/ i B.P. /29/. Oni su osumnjičeni za krivična djela teško ubistvo u pokušaju, ugrožavanje sigurnosti i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, saopšteno je iz Policijske uprave Banjaluka. 

Prilikom hapšenja lica sa potjernice u automobilu “BMW” su se nalazila lica čiji su inicijali M.M. /32/ i Z.K. /50/, koji su, takođe, uhapšeni. 

Policija je pregledom u automobilu pronašla određene predmete koji su pogodni za izvršenje krivičnih djela. 

V.T. i B.P. su nakon ispitivanja predati u nadležnost Suda BiH, dok su M.M. i Z.K. zadržani na ispitivanju u policiji. 

Policija nastavlja rad kako bi bilo utvrđeno da li se V.T. i B.P, kao i M.M. i Z.K. mogu dovesti u vezu sa izvršenim teškim krivičnim djelima na području koje je u nadležnosti Policijske uprave Banjaluka. 

Nakon završenih operativnih i istražnih mjera i radnji o prikupljenim činjenicama i dokazima biće dostavljena informacija Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka. 

Izvor: Srna