To često znači da imaš nisko samopouzdanje i da to zaista vjeruješ…

Bajke nam mogu uljepšati djetinjstvo, ali ako ih preozbiljno shvatimo, mogu nam i nanijeti puno štete kad smo odrasle. Kompleks Pepeljuge samo je jedan od problema s kojim se bore žene koje su odrasle vjerujući u bajke, a ovo su znakovi da i ti patiš od njega.

Očekuješ da će te muškarac spasiti

Umjesto da za svoju sreću pokušaš da se izboriš sama, čekaš da se pojavi princ na bijelom konju koji će riješiti sve tvoje probleme. Istina je da ćeš samo ući u vezu sa svim neriješenim problemima.

Misliš da nisi dovoljno dobra ako nisi u emotivnoj vezi

Možeš biti lijepa, pametna i vrlo uspješna, ali ako se uz sve to i dalje osjećaš nepotpuno, jer nisi u vezi, definitivno patiš od ovog kompleksa.

Bojiš se nezavisnosti

Jednostavno ne možeš da se zamisliš bez dečka, zato skačeš iz veze u vezu i izbjegavaš duže periode bez momka. Draže ti je da budeš u vezi koja ne funkcioniše nego bez ikoga.

Ne znaš da se ponašaš kad te neko pohvali

Komplimente i pohvale stidljivo odbacuješ, ali zato i te kako znaš da preuzmeš odgovornost za stvari za koje možda i nisi kriva.

Ne znaš šta bi bez njega

Često se uhvatiš u razmišljanju da bi tvoj život bio grozan bez njega – ovo na prvu može zvučati romantično, ali ako misliš da ne bi znala da živiš bez njegove ljubavi, to često znači da imaš nisko samopouzdanje i da to zaista vjeruješ.