Banjalučki orkestar “Rock simfonija” 26. februara održaće spektakularni koncert u Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci.

Članovi ovog orkestra, koji je za kratko vrijeme privukao pažnju ljudi cijelog regiona, istakli su da će za domaću publiku spremiti mnoštvo noviteta.

“Spremili smo nešto novo, ali i nešto staro što nismo jako dugo izvodili. Svakako, najavljeni nastup će biti scenski drugačiji od ostalih, ali i šokantniji. Biće drugačiji program od onoga na koji je navikla naša publika”, istakao je Dragan Moconja, gitarista i osnivač orkestra “Rock simfonija”.

Dodao je da će repertoar koji orkestar priprema za koncert u Banskom dvoru činiti najveći hitovi stranih izvođača, a kako naglašava, taj repertoar je mnogo draži većini članova orkestra.

Organizatori koncerta najavljuju i nekoliko gostiju, koji će im se pridružiti na bini Banskog dvora.

Velika nam je čast da najavimo i nekoliko gostiju, među kojima su reper Sky Wikluh, legendarni muzičar Dejan Cukić, kao i domaći izvođači iz grada na Vrbasu Dario Gajić, gitarista benda ‘Kolja i Grobovlasnici’, Momir Nikić iz sastava ‘Balkan Express’, gitarista Mario Zlatinić Markez, zatim vokalni atelje ‘Mama Vox’, kao i mladi gitarista Kerim Kobilj”, naglasio je Moconja.

Tokom prethodnih nastupa u Banjaluci orkestar “Rock simfonija” je imao problem s prostorom, jer ovaj sastav čini preko 50 muzičara.

“Orkestar je poprilično velik zajedno sa rok bendom, ali iskoristićemo prostor pametno i rasporediti se na pravi način tako da sigurno neće biti problema”, dodao je Moconja.

Naglasio je da se ovaj orkestar sa zadovoljstvom vraća na pozornicu Banskog dvora i dodao da se svi članovi sa nostalgijom prisjećaju svog prvog nastupa koji se dogodio upravo na tom mjestu.

Vraćamo se tamo gdje je sve počelo iz želje da se napravi nešto drugačije. Nismo mogli ni sanjati da će ‘Rock simfonija’ ostvariti ovakav uspjeh, da ćemo održavati koncerte širom regiona i da ćemo sarađivati sa najvećim imenima muzičke scene. To je za nas i za Banjaluku zaista velika stvar”, naglasio je Moconja.

Orkestar se trenutno priprema za koncert, a kako gitarista ističe, probe su duge i naporne.

“Probe se pred nastup rade svakodnevno. Osim toga, tu su i faze pripreme aranžmana, kao i tehnička organizacija. Ovo je težak posao, ali nas sve ispunjava”, zaključuje Moconja.

(Nezavisne.com)