Gradonačelnik Banjaluke, Igor Radojičić, prisustvovao je danas promociji banjalučke turističke ponude na Međunarodnom sajmu “Natur Alpe Adrija” u Ljubljani, istakavši da su Ljubljana i Slovenija veoma važne za Banjaluku i da ovaj grad ima ponudu za svako doba godine.

“S jedne strane, kada nešto radimo u Banjaluci, uvijek volimo pogledati na koji način je to uređeno ili urađeno u Ljubljani, a s druge strane, mnogo ljudi iz LJubljane i Slovenije posjećuju naš grad, što je bio i slučaj za novogodišnje praznike”, rekao je Radojičić. 

On je naveo da je u od 1. decembra do 15. januara Banjaluka imala 45 dana zimskih dešavanja, te da je, kao i sve glavne regionalne prijestonice, za Novu godinu organizovala tri noći otvorenih koncerata sa regionalnim zvijezdama, kojima je prisustvovalo mnogo mladih iz Slovenije, saopšteno je iz Gradske uprave. 

Radojičić je goste iz Slovenije pozvao da posjete Banjaluku i u narednom periodu, te naveo da je najveći grad Srpske već početkom maja domaćin jednog velikog sportskog događaja – Banjalučkog polumaratona. 

Nakon toga, krajem maja, prema riječima Radojičića, biće održani regionalni festival bajkera i cijela serija dešavanja tokom ljeta, poput regionalnog festivala demo bendova Demofest, etno festival, Freš vejv festival, Kočićev zbor i mnogo drugih događaja. 

Gradonačelnik Radojičić rekao je da je Banjaluka mjesto sa festivalskim i manifestacionim turizmom, uz mnogo stvari iz avanturističke ponude, što je nedavno prikazao i poznati televizijski kanal “Nacionalna geografija”. 

“Oni koji vole andrenalinski turizam, mogu da probaju rafting”, napominje Radojičić. 

On se posebno osvrnuo na gastro ponudu i nedavno održan Prvi festival banjalučkog ćevapa, koji je i bez velike najave za jedan dan posjetilo od 10.000 do 15.000 ljudi. 

“Dobrodošli u Banjaluku, vidjećete dobre ljude, gostoprimljivost, dobru hranu“, poručio je gradonačelnik Radojičić. 

Tokom posjete Ljubljani, Radojičić će se u popodnevnim časovima sastati i sa gradonačelnikom ovog grada Zoranom Jankovićem. 

Izvor: Srna