Prva samostalna izložba fotografija Nebojše Kostreševića biće otvorena sutra s početkom u 19 časova u izložbenom salonu u Tržnom centru “Zenit” u Banjaluci.

Riječ je o profesionalnom snimatelju, koji je iza kamere od septembra 1996. godine, kada je počeo da radi na tada Nezavisnoj televiziji (NTV).

“Da bi radio snimateljski posao prošao sam obuku Radio-televizije Srbije, jer je NTV u prve tri godine bila dopisništvo RTS-a, a to je za mene bilo veliko iskustvo, jer sam učio od velikih majstora ovog posla, kako ovdje u Banjaluci, tako i u Beogradu, gdje je bila obuka“, kazao je Kostrešević.

Za televiziju za koju je tada radio snimio je, između ostalog, tri film i seriju, a direktor fotografije je bio nadasve poznati Veslin Krčmar, te je uz kameru i ljubav prema fotografiji bila neminovna.

“Posljednjih nekoliko godina kako se fotoaparat počeo sve više koristiti za video-snimanje reklama i promotivnih filmova ta sklonost i ljubav su se još više pojačale. Prije dvije godine sam pokrenuo i svoju veb-stranicu www.shutterkole.com, zahvaljujući čemu je ta ljubav prema fotografiji još više došla do izražaja“, naveo je on.

Ispričao je da je često bilo slučajeva da prati informativu za TV, pa bi iskoristio priliku da snimi pejzaž ili fotografiše neku lijepu sliku.

“Zato sam s fotoaparatom ja taj koji bira šta mu treba i uživam u radu. Na izložbi će biti 21 slika s motivima prirode, koje su nastajale u protekle dvije godine. Spremao sam se za veliku izlozbu i selektovao sam oko 60 slika, ali s obzirom na prostor i finansije izradio sam pomenuti broj”, završio je Kostrešević.

Izvor: Nezavisne novine