Neki parfemi ostaju na tržištu uprkos godinama, i svaka nova generacija iznova uživa u mirišljavim notama najpopularnijih parfema na svijetu. Gotovo da nema poznate ličnosti u Holivudu koja nije promovisala svoju liniju parfema, pa je ovo neko vrijeme bio pravi hit. Rijetki su uspjeli da ostanu popularni i godinama kasnije, a mi vam prenosimo 10 najboljih ženskih parfema svih vremena.

Chanel No. 5

Coco Chanel lansirala je ovaj parfem davne 1921. godine, spajajući mirsne note vanile, ruže i jasmina. Ovo je parfem koji definitivno odolijeva vremenu.

Shalimar

Još jedan klasičan parfem, romantičan, sa notama irisa i vanile.

Poison Christian Dior

Nastao 1985. godine ovaj jak parfem žene ili prosto obožavaju, ili ne mogu da ga podnesu. Ipak, činjenica je da je i poslije više od 30 godina jedan od najprodavanijih parfema svih vremena.

L’air du tempus Nina Ricci

Ovo je prvi, debitanski parfem Nine Ricci iz 1948. godine koji je i poslije nekoliko nasljednika ostao najpopularniji.

Classique – Jean Paul Gaultier

Mnogi pamte Classique po čuvenoj bočici u obliku korseta i senzualnom, ženstvenom mirisu i odličnoj kombinaciji za zavođenje, kruška, orhideja, ruža i cvijet narandže.

Coco Mademoiselle – Chanel

Iako je na tržište stigao tek 2001. godine, ovaj parfem trenutno je naprodavaniji na svijetu.

Opium – Yves Saint Laurent

Opium se u parfimerijama pojavio sedamdesetih godina, i od tada ima vjerne obožavaoce.

Youth-Dew – Estee Lauder

Do danas je prodato više od 250 miliona bočica ovog parfema, koji se gotovo uvijek nalazi na svjetskim listama najpopularnijih parfema godine.

Eau Dynamisante – Clarins

Ovaj parfem iz 1987. godine predstavlja revoluciju u proizvodnji, jer se prvi put koriste esencijalna ulja koja ne štete koži.

Euphoria Calvin Klein

Teško je odabrati jedan parfem iz Calvin Klein kolekcije, ali sudeći po statistikama, Euphoria je jedan od najprodavanijih i najtraženijih parfema na svijetu.