Rekonstrukcija gradskog poslovnog prostora za potrebe novog vrtića “Lana dva” u Rosuljama bi mogla početi za desetak dana, a po završetku radova u njemu će biti mjesta za 30 mališana.

Sredstva za realizaciju tog projekta od 70.000 KM doniralo je Udruženje osiguravajućih društava u RS a prostor se nalazi u ulici Kralja Petra Drugog.

Ugovor o ovoj donaciji, potpisali su gradonačelnik Igor Radojičić, predsjednik Udruženja Milomir Durmić i direktor Privredne komore RS Dragica Ristić.

Radojčić je rekao da se radi o nastavku aktivnosti koje je grad lani počeo sa društveno odgovornim kompanijama.

– Ovaj put, Udruženje osiguravajućih društava u RS odlučilo je da gradu donira oko 70.000 KM za rekonstrukciju prostora u Rosuljama, za novi  vrtić radnog naziva “Lana dva”, jer se nalazi uz postojeći vrtić “Lana”. Udruženje vodi i proceduru izbora izvođača, što će ubrzati postupak i izbjeći komplikovane procedure javnih nabavki koje često mogu da se oduže ili propadnu što će voditi ka bržem otvaranju novog vrtića – naglasio je Radojičić.

Podsjetio je da je grad prošle godine namijenio tri prostora za proširenje kapaciteta Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, jer kako kaže postoji velika potreba i mnogo je djece na čekanju za smještaj u vrtiće.

– Do kraja ove godine, uz Rosulje, trebalo da budu uređena još preostala dva prostora – najavio je Radojičić.

Predsjednik Udruženja osiguravajućih društava RS, Milomir Durmić kazao je da su kao Udruženje prepoznali aktivnosti lokalne zajednice i odlučili da dio novčanih sredstava odvoje za rekonstrukciju vrtićkog prostora.

– Uskoro ćemo potpisati ugovor sa firmom koja će biti zadužena za taj posao te da grad ima obavezu da izvođača uvede u radove – kazao je Durmić.

Načelnik Odjeljenja za komunalne poslove, Petar Bilčar, rekao je da će građevinska dozvola za sanaciju prostora u Rosuljama biti pravosnažna za desetak dana te da je za  radove potrebno 60 dana.

Kada je u pitanju rekonstrukcija prostora koji je za potrebe vrtića planiran u ulici Marka Kraljevića jedan tender za izbor izvođača radova poništen jer nije stigla nijedna ponuda.  Objavili smo novi i primili smo sedam ponuda. Za 20 dana mogli bismo dobiti izvođača i za taj projekat. Što se tiče prostora kod vrtića “Bubamara” tu očekujemo donaciju jedne firme iz Beograda – kazao je Bilčar.

Autobuski prevoz

Igor Radojičić je rekao da Gradska uprava nije primila zvaničnu inicijativu prevoznika za povećanje cijena karata u autobuskom prevozu.

– Imamo potpisan sporazuma sa prevoznicima koji propisuje kada i pod kojim uslovima se može mijenjati cjenovnik. Na bilo kakve promjene saglasnost mora dati Gradska uprava ali u ovom momentu ne vodimo razgovore. S obzirom na rast cijena goriva ne bi me iznenadilo da dobijemo zahtjev za poskupljenje karata – dodao je Radojičić.

Izvor: glassrpske