Popularna srpska pjevačica Aleksandra Radović u subotu uveče pred mnoštvom Banjalučana održala je odličan koncert u Sportskoj dvorani “Obilićevo”.

Iako je povod za nastup bio Dan zaljubljenih, umjesto parova publiku su većim dijelom činile pripadnice nježnijeg pola, koje su svaku pjesmu pjevale od prve do posljednje riječi.

Promovišući posljednji album “Carstvo“, novu pjesmu “Ljubavi moja”, ali i izvodeći brojne starije hitove kao što su “Čuvam te”, “Mali peh” i “Bivši dragi”, pokazala je prisutnima raskoš svoga glasa, tako da su aplauzi bili sve duži i glasniji.

Po povratku na bis izvela je hit “Kao so u moru” s početka karijere, čak i jednu epizodu na španskom jeziku, čime je potpuno osvojila srca Banjalučana. Radovićeva, koja je u Banjaluci nastupila zahvaljujući agenciji “Queen estrada”, o muzici i posvećenosti ovom poslu govorila je za “Nezavisne”.

Svaka Vaša pjesma postaje hit. U čemu je tajna?

RADOVIĆ: Verujte da ne znam. Možda je tajna u tome da čovek radi ono što voli, da peva ono što voli i da peva o onome što mu je blisko. Verujem da je i dosta vreme uticalo, sav taj period, jer sam imala mnogo vremena da razrađujem pesme i ovaj album (“Carstvo”) je imao vremena da odraste i izađe u javnost.

Bili ste u žiriju nedavno završene sezone srpskog šoua “Tvoje lice zvuči poznato”. Kakva su Vaša iskustva vezana za taj period?

RADOVIĆ: Uvek pozdravljam svaku akciju koja ima za cilj pomoć ljudima, a svakodnevno imamo apele da pružimo pomoć. I svaka emisija tog tipa je lepa. Ko god da učestvuje – oni su po ceo dan na probama vežbali i radili, svako u skladu sa svojim obavezama i mogućnostima, i mislim da je to jedna lepa akcija. Čovek tu ne gleda ko je kakav bio, već da se dobro zabavimo i da njima bude dobro i da gledaocima bude dobro.

Važite za pravičnu osobu kada je u pitanju ocjenjivanje muzičara. Isplati li se u današnjem vremenu imati takav stav?

RADOVIĆ: Ne mislim da se iskrenost isplati, ali ne treba biti drugačiji. Ja sam tako vaspitana, ne volim da lažem i da govorim da je nešto dobro, ako nije dobro. Sve u svemu, ne žalim zbog toga, prosto mogu da legnem mirne savesti jer sam rekla šta sam mislila. Ovako bismo svi mogli svakoga da hvalimo, ali kako ćemo onda napredovati. Uvek je dobra konstruktivna kritika, a takvi su i bili moji komentari. I to je sve bilo u interesu te osobe.

Da li ste podjednako samokritični kada su u pitanju i Vaše pjesme?

RADOVIĆ: Pazite, sedam godina mi je trebalo da izdam album. Takva sam prvo prema sebi i uvek preispitujem sebe i tražim da mi se kaže iskreno šta se misli o svakoj pesmi, da li je dobra i da li joj nešto fali. Takav mi je odnos sa saradnicima. To možda deluje surovo, ali sjajno funkcionišemo na taj način. Svako svakome prijateljski i dobronamerno kaže šta misli o tome što je stvorio i tako možemo napredovati. Bitno je da budemo oslobođeni gordosti jer gordost nam ne da da primimo stvarnu sliku sebe.

Izvor: Nezavisne novine, foto: Jelena Đurđević