Postoje dani u kojima se užasavamo češljanja kose, jer ne želimo da nam lavabo bude pun opalih dlaka sa glave. Većina ljudi se naježi na samu pomisao o opadanju kose. U sve više slučajeva, opadanje kose je problem i za žene i za muškarce. Ono se može javiti kao posljedica mnogih problema, od sezonskih promjena do nepravilne ishrane ili njege kose. A kada se umorimo od isprobavanja raznih biljnih rješenja za gubitak kose, okrećemo se stručnjacima. Vjerovali ili ne, postoji nekoliko klinika koje se bave samo i isključivo opadanjem kose, a zaposleni u njima su obrazovani eksperti koji traže rješenja za gubitak dlaka sa glave.

Šta je silikonski tretman za kosu?

Iako postoji mnogo načina da povratite sjaj svojoj kosi, silikonski tretman je trenutno jedan od najpopularnijih. Silikon za kosu je neinvazivni, nehirurški tretman za ponovni rast kose, i dobar je za djelimičnu ćelavost. U ovom tretmanu obnove kose, silikon se koristi za kačenje kose na ćelavi dio glave.

Pošto je ovo najnoviji i najefektniji način liječenja djelimične ćelavosti, silikon za kosu koriste mnogi ljudi, jer je nehirurški i gotovo je bezbolan. Takođe, ova procedura daje određenu dozu volumena ili gustine, u poređenju sa presađivanjem kose, a i kraće traje.

Tvrdi se da je silikon za kosu 100% siguran i nakon ponovnog rasta kose, imaćete pravu kosu, umjesto sintetičke koju biste dobili da ste se podvrgnuli nekom drugom metodu. Štaviše, vaša nova kosa će imati prirodan osjećaj pod prstima i teksturu, a uz to može i da se pere i stilizuje.

Nakon tretmana silikonom, možete nastaviti sa normalnim životom. Jednostavne stvari poput šamponiranja, kupanja, plivanja, ronjenja… sve to će sa novom kosom ponovo biti uživanje i nećete morati da brinete.

Dubinski tretman silikonom 

Silikonski tretman za kosu ima fiksnu proceduru za liječenje ćelavosti. Slično vezivanju kose, i tretman silikonom se za postavljanje kose pomaže šnalama. Silikon se koristi na donjem dijelu ‘zakrpe’ koja izgleda isto kao koža glave. Sa ovim pramenom koji ima silikonsku podlogu, teško ćete razlikovati pravu kosu od ove.

Silikon za kosu dubinski regeneriše i treba da se obnavlja na svakih nekoliko nedjelja, kako bi kosa povratila sjaj i glatkoću. Specijalno formulisan silikon koji se stavlja u kosu ima dvije funkcije. Prvo, silikon daje kosi poseban odsjaj, jer odlično prelama svjetlost. Drugo, silikon ima dugotrajni omotač koji djeluje kao lubrikant i sprečava gubitak vlage.

Učinkovitost silikonskog tretmana za kosu

Iako je silikon za kosu samo privremeno rješenje, pažljivim planiranjem i ponavljanjem tretmana, možete produžiti efekat. Ali, preporučuje se da ne idete na ove tretmane češće nego što je potrebno, a preporuke za to ćete naći na pakovanju ili ćete dobiti savjet od stručnjaka.

Silikonski tretmani za kosu su pogodni i za osobe koje imaju kovrdžavu kosu. Osim što rezultira ponovnim rastom kose, ovaj tretman pruža dodatni sjaj i volumen, dok u isto vrijeme obnavlja sjaj i ljepotu oštećene kose.

Silikonski tretman za kosu štiti je od oštećenja koja izazivaju ultraljubičasti zraci. Takođe, dobar je i za farbanu kosu, jer joj daje zaštitu od sunca, koje obično izblijedi boju.

Silikon za kosu je blagoslov za one koji veoma rano počnu da gube kosu. A sa brojnim kozmetičko-frizerskim salonima koji iskaču na svakom ćošku, cijena ovog tretmana više nije nedostupna za obične ljude. Ako imate problema sa opadanjem kose i ćelavosti, razmislite o silikonskom tretmanu za kosu.

Da li vam opada kosa? Da li ste zbog toga imate ćelave tačke na glavi? Šta planirate da uradite tim povodom?