Zbog vremenskih prilika koje se očekuju danas, upaljen je žuti meteoalarm za područje cijele BiH.

Kako je objavljeno na stranici FHMZ, upaljeno je žuto upozorenje zbog vjetrova, snijega i niskih temperatura.

Pretežno oblačno i hladno sa snijegom, uz dnevnu temperaturu vazduha do minus jedan stepen Celzijusov danas će biti u BiH.

Jutros je oblačno i vrlo hladno uz provijavanje slabog snijega. Tokom dana ostaje vrlo hladno uz temperaturu ispod nule, samo će na jugu temperatura biti par stepeni iznad nule, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Jutarnja temperatura vazduha biće od minus sedam do minus tri, na jugu do nula, u višim predjelima od minus 11 stepeni Celzijusovih.

Najviša dnevna temperatura vazduha biće od minus šest do minus dva, na jugu do četiri, u višim predjelima od minus osam stepeni Celzijusovih.

Na sjeveru će biti oblačno i pretežno suvo, a u ostalim predjelima će padati snijeg koji postepeno jača. Najviše snijega će pasti u visokoj Hercegovini i na planinama na jugoistoku gdje se očekuje porast snježnog pokrivača za oko 10-20 centimetara, a zbog jakog vjetra moguće su i vejavice. I na krajnjem jugu će padati susnježica i snijeg.

Vjetar će biti umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera, a u Krajini i zapadnim područjima su izgledni i jaki udari vjetra, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod.

Izvor: blicrs