Učenici završnih razreda banjalučkih osnovnih i srednjih škola dobiće i ove godine besplatne izvode iz matičnih knjiga rođenih koji su im potrebni prilikom upisa u škole, odnosno na fakultete, potvrđeno je u gradskom  Odjeljenja za opštu upravu.

Iz ovog odjeljenja pozivaju predstavnike osnovnih i srednjih škola da, najkasnije do 15. marta ove godine, dostave spiskove učenika završnih razreda osnovnih i srednjih škola, i to samo za one učenike koji su rođeni u Banjoj Luci, odnosno za učenike čije su činjenice rođenja evidentirane u Matičnoj službi Grada Banja Luka.

Načelnica Odjeljenja za opštu upravu, Sanja Pavlović, kaže da će akcija besplatne dodjele rodnih listova biti sporvedena u saradnji sa Odjeljenjem za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport, preko kojeg će dokumenti biti dostavljeni svakoj školi.

–  Uz spiskove učenika završnih razreda, pored imena i prezimena učenika, potrebno je navesti tačan datum rođenja i očevo ime, te kontakt telefon i ime razrednog starješine koji će gotove rodne listove preuzeti. Veoma je važno da učenici neće morati dolaziti u Prijemnu kancelariju, nego će rodni list dobiti u svojoj školi. Na taj način omogućavamo našim građanima efikasnije ostvarivanje njihovih prava, kao i izbjegavanje gužve u prostorijama Gradske uprave  – pojasnila je Sanja Pavlović.