Speed dating pod maskama, sve popularniji način upoznavanja srodne duše u svijetu, prvi put je održan i u Banjaluci, a u njemu je učestvovalo osam djevojaka i osam mladića.

Robert Dacešin, jedan od organizatora ovog događaja, kazao je da je ideja proistekla iz američkih filmova.

“Vidjeli smo da u gradu nikada nije bilo događaja ovakvog tipa i mislili smo da je ovo dobra ideja, jer su ljudi stidljivi, a dosta ih se žali da nemaju momka ili djevojku, i zbog toga smo i odlučili da upoznavanje bude pod maskama”, objasnio je Dacešin.

Kako kaže, upoznavanje je teklo tako što su na stolovima bila pitanja koja su učesnici izvlačili i postavljali osobi sa kojom se upoznaju.

Pojasnio je da su pitanja pripremili u cilju da razbiju početnu tremu i smatra da je 20 pitanja, koliko ih je bilo na svakom stolu, dobro došlo učesnicima.

“Upoznavanje je počelo tako što su djevojkama i momcima podijeljeni brojevi 1 i 2. Nakon toga su sjeli za sto i počeli se upoznavati, a kada se nakon pet minuta oglasilo zvono, osobe sa brojem 1 ostajale su sjediti na svom mjestu, a osobe sa brojem 2 su prelazile za drugi sto”, ispričao je Dacešin.

Dodao je da su djevojke ostajale sjediti za stolom, a momci su se smjenjivali od stola do stola.

“Nakon što je upoznavanje završeno, pisali su u tabelu ko im se najviše dopao i nakon toga smo osobama koje su napisali da im se jako dopada tražili da im proslijedili kontakt telefon ili FB profil”, kazao je Dacešin.

Dodao je da je ovaj događaj uspješno prošao i da je nekoliko kontakata proslijeđeno učesnicima.

Naglasio je da planiraju svaki mjesec u narednom periodu organizovati ovakvu vrstu upoznavanja.

“Jedna sasvim nova stvar u gradu. Super je bilo. U početku smo i jedni i drugi bilo pomalo stidljivi jer smo radili ovo prvi put, ali vremenom smo se opustili”, rekla nam je Marina, učesnica ovog zanimljivog događaja.

Dodala je da je čula mnogo novih priča i anegdota, te upoznala nekoliko interesantnih momaka.

“Možda ću im se i javiti, odnosno vidjećemo šta će pokazati rezultati i da li sam se i ja njima svidjela”, iskrena je Marina.

I momci su rekli da su se dobro proveli, ali su priznali da su u početku bili malo skeptični po pitanju učešća.

“Kada sam čuo za ovaj događaj, odlučio sam se prijaviti, ali sam u početku mislio šta ću ako ne bude baš uspješno, ali sam na kraju ipak odlučio da pokušam i nisam se pokajao”, rekao je jedan momak koji je učestvovao u speed datingu.

Ovaj događaj organizovao je kafe-bar “Smuggler”, u kojem je ovo upoznavanje i održano.

Izvor: Nezavisne novine