Pratite uputstva korak po korak i imaćete najljepša vaskršnja jaja do sada…

Ne postoji ljepši trenutak za maštu i kreativnost od vaskršnjih praznika!

Sama činjenica da nam se polako približava najveći hrišćanski praznik, tjera nas da počnemo da razmišljamo na koji način ćemo ove godine uživati u omiljenom običaju – farbanju jaja.

I dok su se nekada jaja farbala isključivo u lukovini, a šarala jedino voskom, danas postoji toliko zabavnih tehnika koje daju prelijepe rezultate, da je teško odlučiti se samo za jednu.

Za vas smo pronašli zanimljiv metod farbanja, koji će vam obezbijediti najljepša vaskršnja jaja ikada – mozaik tehniku!

Od materijala su vam potrebne standardne boje za jaja ili farbe koje se rastvaraju u hladnoj vodi, malo izolir trake i naravno, jaja.

Prvo jaja ofarbajte u jednu boju, najbolje svjetliju, pa ostavite da se dobro osuši.

Najbolje je da ofarbana jaja postavite na čiode koje ste zaboli u sunđer, tako neće ostajati fleke i nejednaka boja na jajima.

Kad se jaje dobro osušilo, isjeckajte izolir traku na sitnije oblike po želji- trouglove, krugove…

Počnite da lijepite na jaje, ostavljajući razmak između svakog komadića trake.

Zatim jaje ofarbajte u drugu boju po vašoj želji i ponovo postavite na sunđer sa čiodama da se dobro osuši.

Još vam je ostalo da skinete komadiće izolir trake i dobili ste prelijepa mozaik jaja!

Probajte,  u pitanju je veoma jednostavna, jeftina i brza metoda farbanja jaja, koja će vam se sigurno dopasti! Pustite mašti na volju, pravite svoje omiljene kombinacije boja i uživajte!

Napomena: Po želji, možete da koristite standardne farbe koje se kuvaju ili one koje serastvaraju u hladnoj vodi. Poželjno je da prvo farbate jaja u svijetliju, a nakon ljepljenja komadiće trake u tamniju boju. Jaja sa bijelom ljuskom najbolje će izgledati kada se ofarbaju ovom metodom. Detaljni postupak farbanja mozaik tehnikom pogledajte u videu!