Predvorje ili hodnik, iako često zapostavljen, važan je dio svakog doma. Bilo predvorje prostrano ili malo, uvijek postoji način da pravilnom organizacijom dobijete dovoljno mjesta za odlaganje cipela, kaputa, torbi i ostalih predmeta prema potrebi. Ako smatrate da je vaše predvorje previše skučeno, ne brinite – i najmanje predvorje može se urediti u funkcionalan prostor!

Ako se pitate kako urediti savršeno predvorje, ne treba vam mnogo. Osnovni dijelovi svakog predvorja su vješalica, prostor za odlaganje cipela, ogledalo i dovoljno svjetla, bilo ono prirodno ili umjetno. Osim ovih osnovnih elemenata, i dekoracije su uvijek dobrodošle pri stvaranju ugodnog prostora.

Prostor za sjedenje prilikom obuvanja uvijek je dobra ideja, a posebno ako ga iskombinujete sa prostorom za odlaganje. Odaberite klupu s policama ili ladicama i uštedite prostor!

Ako imate veliku porodicu, i sami znate da vam treba i više prostora. Ukoliko imate mogućnosti, za svakog člana porodice organizujte njegov lični kutak pomoću pregrada između vješalica. Na taj način štedite i vrijeme potrebno za spremanje članova domaćinstva za izlazak.

Posebnu toplinu u svoje predvorje možete unijeti korištenjem biljaka i ličnih predmeta poput fotografija.

Ugradbeni ormari uvijek su odlično rješenje za svaku manju prostoriju, pa tako i za predvorje.