U Zavodu za sudsku medicinu Republike Srpske danas je, na zahtjev roditelja, izvršena ponovna obdukcija tijela Davida Dragičevića (21), a koje je pronađeno u subotu u koritu rijeke Vrbas, potvrđeno je “Nezavisnim”.

“Obdukciju je izvršio prof. dr Ivica Milosavljević, specijalista sudske medicine, koji je iz Beograda došao na poziv Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS, a u saradnji sa Ministarstvom odbrane Srbije i Vojno medicinskom akademijom (VMA) iz Beograda. Uzeti su dodatni uzorci za analizu, a obdukcioni nalaz će biti dostavljen porodici Davida Dragičevića”, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS.

Kako dodaju, Milosavljević je načelnik Odjeljenja za sudsku medicinu Instituta za patologiju i sudsku medicinu VMA iz Beograda sa dugogodišnjim iskustvom i predsjednik Vrhovnog suda časti Lekarske komore Srbije.

Datum sahrane još nije poznat

Još nije poznato kada će biti sahranjen dvadesetjednogodišnji David Dragičević, čije je tijelo pronađeno u subotu u koritu rijeke Vrbas.

To je “Nezavisnim” potvrdio član porodice Dragičević, koji je kazao da će javnost o datumu i vremenu sahrane biti naknadno upoznata.

On je tako demantovao tvrdnje objavljene na društvenim mrežama, u kojim je navedeno da je sahrana sutra (četvrtak) u 14 časova na Gradskom groblju u Banjaluci.

Izvor: Nezavisne novine