Mladi student glume Lazar Petrović iz Srbije uhapšen je u centru Banjaluke, jer je policija kod njega pronašla kompletnu policijsku uniformu, a za koju je on tvrdio da ju je dobio kako bi pripremio predstavu, saznaje srpskinfo.com.

Naš izvor je pojasnio da se mladi glumac u ovoj komičnoj situaciji pokušao opravdati da je uniformu kod njega zbog predstave, ali mu nije pomoglo, pa je to veče završio u policijskoj stanici.

– Policija je u Ulici kralja Petra Prvog Karađorđevića primijetila Petrovića kako šeta sa starom policijskom uniformom ispod ruke. Policajci su kod njega pronašli policijsku jaknu s amblemima i službenim oznakama policije RS, zatim šapku sa metalnim amblenom RS, kao i policijske hlače i košulju sa oznakama – kaže naš izvor.

Tokom razgovora sa policajcima, on je izjavio da je student glume i da je uniformu dobio iste večeri u Narodnom pozorištu Republike Srpske radi pripremanja predstave.

– Međutim, on nije imao revers, niti neku drugu potvrdu, zbog čega je pozvan u policijsku stanicu, gdje mu je uniforma i oduzeta – istakao je naš sagovornik.

Prema njegovim riječima, iz pozorišta su drugi dan policiji poslali potvrdu da je to njihova uniforma, poslije čega su je vratili.

Petrović je juče potvrdio za srpskainfo.com da je priveden zbog kostima za predstavu, ali ističe i da je policija bila korektna prema njemu.

– Priveden sam zbog policijskog kostima, ali sam odmah pušten. Uniformu policije sam uzeo zbog uloge koju igram u predstavi sa ostalim kolegama – pojasnio je Petrović.

Izvor: srpskainfo