Pratite uputstva korak po korak i imaćete najljepša vaskršnja jaja do sada…

Ne postoji ljepši trenutak za maštu i kreativnost od vaskršnjih praznika!

Sama činjenica da nam se polako približava najveći hrišćanski praznik, počinjemo polako da razmišljamo na koji način ćemo ove godine uživati u omiljenom običaju – farbanju jaja.

I dok su se nekada jaja farbala isključivo u lukovini, a šarala jedino voskom, danas postoji toliko zabavnih tehnika koje daju prelijepe rezultate, da je teško odlučiti se samo za jednu. Predlažemo vam da ispobate nekoliko novih tehnika i oduševite porodicu i prijatelje svojom kreativnošću.

Za vas smo pronašli zanimljiv metod ukrašavanja jaja,  a u pitanju je moderan dizajn za šta vam je potreban štampač, tanje bijele salvete, papir za štampanje A4 formata, bjelance, šapić za uši i neiscrpne fotografije i natpisi sa Interneta koje sa lakoćom možete pronaći.

Otvorite nekoliko tankih bijelih salveta.

Ispeglajte salvete.

Zalijepite ispeglanu salvetu ljepkom za papir na običan papir formata A4 koji obično koristite u svom štampaču. Odsjecite viškove, odnosno dijelove gdje nije salveta.

Stavite papir u štampač, pronađite natpise, fotografije, šare, ili šta vam se već najviše dopada i odštampajte na papiru.

Isijecite vaše sličice. Skuvajte jaja i odvojte u jednu šoljicu bjelance od jednog jajeta.

Pređite umočenim štapićem za uši u bjelance preko papira koji ste prethodno pozicionirali na samom jajetu, pa premažite.

Igrajte se sa oblicima, dezenima i natpisima i napravite kombinaciju koja se vama najviše dopada.

Za detaljniji opis, možete pogledati i video ispod!