Volite li dom prepun efektnih komada namještaja i sitnih uspomena ili ste ipak skoloniji totalnom minimalizmu? Bez obzira na na ono što volite, uređenje životnog prostora u skladu sa horoskopskim znakom vaš dom će da učini još udobnijim.

1. OVAN – funkcionalnost

U vašem životnom prostoru sve mora da bude vrlo dobro složeno i pristupačno. Nemate strpljenja da se zamarate s puno detalja. Radi usklađenja sa vašom ogromnom energijom, preporučuje vam se da prilikom uređenja doma koristite intenzivnije i svijetle boje.

2. BIK – udobnost

Kauč i krevet vama su najvažniji dijelovi namještaja u kući. Kvalitet je na prvom mjestu, a birajte prirodna vlakna koja vam stvaraju ugodnu i opuštajuću atmosferu. Za Bikove su idealne zemljane boje. Ukoliko ne koristite neke stare komade najmeštaja, što prije ih poklonite, vama ne prija da zatrpavate dom stvarima iako vam se ponekad čini da vam sve treba.

3. BLIZANCI – komunikacija

Blizancima je komunikacija na prvom mjestu, pa im je neophodan moderan i multifunkcionalan namještaj. U tom slučaju valja da se pobrinete za kvalitetne i estetski zanimljive zidne nosače ili pak vrhunske police za TV ekrane i računare, dok je nužno osigurati i superbrzi internet.

4. RAK – porodica

Ukrasite čitav zid ili ipak kompletan hodnik uokvirenim fotografijama svoje uže i šire porodice kao i nekim uspomenama iz prošlosti. S obzirom na to da ste sentimentalna duša, ti će vam komadići značiti puno više nego kakav najnoviji trendi komad namještaja o kojem svi pričaju.

5. LAV – luksuz

Kao pravi predstavnik svog horoskopskog znaka, vi sebi uvijek priuštite najbolje što možete. Uvijek ćete ponosno svoju postojeću kolekciju obogatiti nekim novim atraktivnim dizajnerskim komadom namještaja. Za vas su idealne tople boje.

6. DJEVICA – red i funkcija

Djevice su najpoznatije po svom osjećaju za red i disciplinu, što se vidi na njihovim policama u domu. Svakako je da će iskoristiti svaki pa i najmanji prostor, ali neće nikada držati nešto što nema svoju funkciju.

7. VAGA – dekor

Estetika vam je jako važna, pa se pobrinite da ukrasite životni prostor stvarima koje odražavaju vaš stil. Izbjegavajte rasprodaje i polovne stvari. Vaš dom nalik je kakvoj umjetničkoj galeriji u kojoj su izloženi originali. Upotrebljavajte svijetle i prozračne boje kao i metalne i staklene površine.

8. ŠKORPIJA – privatnost

Vaš dom je za vas najdraže utočište zato je najbolje da pri njegovom uređenju koristite mirne i tamnije boje. Privatnost vam je izrazito bitna, pa lične uspomene radije čuvate u fioci. Dosta se vezujete za stvari i pomalo patite od “sindroma hrčak” skupljajući ih, stoga bi bilo dobro da povremeno napravite selekciju i riješite se viška predmeta.

9. STRIJELAC – prilagođenost

U idealnoj varijanti, zahvaljujući vašoj praktičnosti i nomadskoj duši, vaš je dom lako prenosiv pa su selidbe za vas lak zadatak. Međutim, znate da se zatrpate brojnim predmetima koji svjedoče o nekim uzbudljivim trenucima iz života. Pokušajte sve da složite tako da vam je što lakše da održavate kuću, kako ne biste još i time razbijali glavu dok ste negdje na putu.

10. JARAC – tradicija

Za vas je tradicija ključna stvar u životu. Učvrstite svoj prostor odabranim predmetima koji odražavaju vašu istoriju, uključujući i porodično nasljeđe i vintiž komadiće koji su odnedavno ponovno u trendu. Kako je praktičnost jedna od vaših odlika, razmislite o prenamjeni nekog komada namještaja prije nego što ga bacite, prodate ili poklonite.

11. VODOLIJA – eklektičnost

Poznati ste po svojoj eklektičnoj crti zato ne obraćate puno pažnju na pravila i neke smjernice dizajna već svoj životni prostor uređujete onako kako i odgovara vašem eklektičnom ukusu. Vama je jednostavno sve dozvoljeno, pa možete slobodno da kombinujete print sa raznim uzorcima, tačkice sa prugama, kao i sve ono što stvara vaš jedinstveni stil.

12. RIBE – jednostavnost

Ribama je kao vodenom znaku najvažnija tačka u kući – kupatilo. Zato taj dio treba da izgleda što raskošnije i ugodnije za boravak. Najradije birajte stambene prostore koji naprosto odišu i mame svojom udobnošću. Ipak, skloni ste jednostavnijim linijama koje je lakše održavati.