Direktor Javnog preduzeća “Aerodromi Republike Srpske”, Duško Kovačević, rekao je danas da je rukovodstvo ove firma blizu potpisivanja ugovora sa inostranim niskotarifnim avio-kompanijama koje pokazuju želju da imaju letove sa Aerodroma u Banjaluci.

Kovačević nije htio da otkriva detalje tih pregovora, dodajući da su oni u toku i da će uraditi sve da se taj posao što prije i uspješno završi kako bi svi građani, a posebno mladi od toga imali korist.

“Menadžment ‘Aerodroma’ ima snažnu podršku vlasti u pregovorima o ovom poslu, a posebno premijera Srpske, Željke Cvijanović. To je bitno kako bismo ovaj posao doveli do kraja i ljudima obezbijedili da jeftinu putuju na brojne destinacije”, istakao je Kovačević.

Kovačević je za ATV rekao da će dolazak niskotarifnih avio-kompanija donijeti brojne finansijske koristi “Aerodromima Republike Srpske”, ali i turizmu, ugostiteljstvu i privredi Srpske.

“Predstavnici kompanija s kojima pregovaramo su zadovoljni našim kapacitetima. Uostalom, ni ‘Er Srbija’ ne bi letjela sa našeg aerodroma da ne ispunjavamo uslove. Mi ćemo nastaviti uspješnu saradnju sa tom kompanijom, nastojeći da je podignemo na viši nivo”, naveo je Kovačević.

On je izrazio zadovoljstvo što pojedine velike turističke agencije već najavljuju da će početi da koriste usluge Aerodroma u Banjaluci.

Izvor: Srna