sweet happy little girl reading book

Na konkurs Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Istočno Sarajevo za najbolju neobjavljenu knjigu za djecu “Sovica” pristigao je 21 rukopis, rekao je Srni portparol Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva, Dejan Kerleta.

Kerleta je istakao da je nakon pet godina uspješne realizacije književne nagrade “Zlatna sova” i značajnog doprinosa na polju lijepe književnosti, Zavod za udžbenike i nastavna sredstva odlučio da pokrene još jedan projekat i priliku za objavljivanje djela pruži i onima koji pišu i stvaraju za djecu.

“Želeći da ovaj projekat povežemo sa ‘Zlatnom sovom’, nagradu koju smo ustanovili simbolično smo nazvali ‘Sovica'”, istakao je on.

Kerleta je dodao da će ime pobjednika do 29. juna izabrati žiri koji radi u sastavu predsjednik Jelena Kojović Tepić, dječiji pisac, Željka Pržulj sa Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Danijel Dojčinović sa Filološkog fakulteta Univerziteta u Banjaluci. 

Prema njegovim riječima, književna nagrada pod imenom “Sovica” obuhvata plaketu za najbolju neobjavljenu knjigu za djecu, objavljivanje djela u tiražu od 1.000 primjeraka, te autorski honorar u iznosu od 1.000 KM i 10 primjeraka knjige.

“Sa nestrpljenjem iščekujemo dobitnika ‘Sovice’, a kao izdavač potrudićemo se da na najbolji mogući način promovišemo izabrano djelo”, naglasio je Kerleta.

Izvor: Srna