Aktiv dobrovoljnih davalaca krvi preduzeća “Elektrokrajina” Banjaluka organizovao je tradicionalnu humanitarnu akciju u kojoj su prikupljene 144 doze ove dragocjene tečnosti.

“U akciji je učestvovalo više od 150 radnika iz svih radnih jedinica ovog preduzeća, kao i 20 kolega iz šest bratskih elektroenergetskih preduzeća iz Republike Srpske i Srbije”, saopšteno je iz “Elektrokrajine”.

Predsjednik Aktiva dobrovoljnih davalaca krvi preduzeća “Elektrokrajina” Banjaluka, Vukašin Ćirić, izrazio je zadovoljstvo što se veliki broj radnika odazvao pozivu da budu popunjene zalihe krvi Zavoda za transfuzijsku medicinu Srpske.

“Krv je dao 121 radnik, a 23 radnika su zbog hitnih potreba proteklih sedmica dali krv u lokalnim zavodima za transfuziju”, rekao je Ćirić.

Ovaj aktiv za svoj rad ima punu podršku Uprave “Elektrokrajine”, iz koje su istakli da je davanje krvi najkorisniji vid humanitarnih i društvenoodgovornih aktivnosti preduzeća.

Aktiv dobrovoljnih davalaca krvi “Elektrokrajine” djeluje od 1999. godine i ima 430 članova, po čemu je najmasovniji među javnim preduzećima u Srpskoj.

U dvije redovne godišnje akcije i pojedinačno za hitne slučajave, prikupe prosječno 400 doza krvi.

Izvor: Srna