Radovi na izgradnji kružnog toka kod Rebrovačke crkve trebalo bi da budu okončani krajem maja ili početkom juna.

Gradonačelnik Igor Radojičić i direktor preduzeća „Putevi RS“ Nenad Nešić obišli su danas ovo gradilište i još jednom pozvali sugrađane i sve oni koji koriste ovu obilaznicu, da imaju strpljenja i razumijevanja, jer je mnogo lokacija u gradu otvoreno sa radovima ili će biti otvoreno tokom ljeta.

A to sve, sa osnovnim ciljem da se u Banjoj Luci do kraja godine znatno poboljšaju uslovi za odvijanje saobraćaja – naglasio je gradonačelnik Radojičić.

Kako je naveo, ova godina je bogata radovima u saobraćaju.

-Kružna raskrsnica na Rebrovcu dio je cijelog kompleksa, koji je nekoliko kilometara dugačak i koji će ove godine biti „napadnut“ sa radovima u saobraćaju. Počešvi sa južnog kraja, gdje će biti izgrađen novi most na lokaciji Zelenog i za koji je u toku javni tender. Očekujemo izvođača radova i ako uspješno prođe javna nabavka, na ljeto ulazimo u radove. Tu je i nastavak nastavka istočnog tranzita pored stadiona FK „Naprijed“ ka Zelenom mostu – naglasio je Radojičić.

Uz radove na kružnom toku na Rebrovcu, prema njegovim riječima nedavno su sanirani i trotoari na Rebrovačkom mostu.

-Uskoro idemo i sa dvije kružne raskrsnice u Aleji Svetog Save za koje je raspisana javna nabavka. S druge strane, iza Zelenog mosta, gradićemo kružnu raskrsnicu kod zgrade Policijske uprave i Suda za koju tender treba da bude raspisan u maju. Dakle, to je niz poslova koji je već u toku i sve sa ciljem da na širem području grada poboljšamo uslove saobraćaja – zaključio je gradonačelnik Radojičić.

On je najavio sa preduzećem „Putevi RS“ još aktivnosti tokom ove godine, navodeći izgradnju kružnog toka kod budućeg Tržnog centra „Delta“ i kod „Sirana“ na Luašu, te još radova na saobraćajnicama koje Grad sam sprema.

Direktor preduzeća „Putevi RS“ kazao je da radovi na kružnom toku na Rebrovcu teku utvrđenom dinamikom.

-Zbog vremenskih prilika, od početka radova do sada iskoristili smo samo 45 radnih dana. Planirano je da ovaj posao bude okončan krajem maja ili početkom juna. Time ćemo dobiti bolju saobraćajnicu gdje će biti mnogo veća propusna moć vozila – kazao je Nešić.

Izvođač radova je konzorcijum preduzeća „Prijedorputevi“ i „Kozaraputevi“. Direktor „Prijedorputeva“ Radenko Crnogorac kazao je da je ugovoreni rok za završetak radova 90 radnih dana.

-Očekujemo, uz sve okolnosti, da ćemo kompletirati radove do početka juna. Preostalo je da se završi izmiještanje instalacije toplovoda i voodovoda, poslije čega će se pristupiti izradi gornjeg i donjeg habajućeg sloja, ivičnjaka, javne rasvjete  – kazao je Crnogorac.

Investitor izgradnje kružnog toka na magistralnom putu kod mosta Rebrovac su „Putevi RS“, a vrijednost radova je 551.000 KM.