Banjalučanin Marko Kovačić tokom minulog vikenda okitio se sa srebrnom medaljom na juniorskom prvenstvu Balkana održanom u Sarajevu.

Ovaj sedamnaestogodišnjak isplivao je u trci na 100 metara slobodnim stilom vrijeme 52.24 sekunde, a od zlatne medalje koja je ovoga puta otišla u Bugarsku dijelilo ga je “samo” 40 stotinki.

O kakvom plivačkom potencijalu Banjaluke, Republike Srpske i Bosne i Hercegovine se radi dovoljno govori podatak da je dan kasnije Kovačić u štafetnoj trci istu dionicu isplivao čak sekundu brže.

Na juniorskom prvenstvu Balkana učestvovali su najbolji plivači iz Slovenije, Rumunije, Bugarske, Turske, Moldavije, Kipra, Srbije i domaćina BiH.

Skromni mladić kratko je izjavio da je zadovoljan postignutim rezultatom, jer je konkurencija bila žestoka.

-Zadovoljan sam  rezultatom i osvajanjem srebrne medalje, a posebno činjenicom da sam za samo 24 časa popravio svoje najbolje vrijeme za čitavu sekundu- izjavio je Kovačić.

Sedamnaestogodišnji mladić inače je član banjalučkog Akademskog plivačkog kluba “22.April” i jedan od najperspektivnijih sportista u BiH i RS o kojem će se tek pisati.

Plivači BiH su na juniorskom prvenstvu Balkana osvojili ukupno 11 medalja od kojih jedno zlato koje je osvojila plivačica Emina Pašukan iz Sarajeva, te pet srebrnih i pet bronzanih medalja.

Izvor: srpskainfo