Igor Arsenić (22) iz Banjaluke, koji je juče hapšen u akciji “Arsenal”, ponovo je danas pozvan u policiju, gdje je ispitan i biće prijavljen Tužilaštvu zbog sumnje da je u utorak, u banjalučkom naselju Lauš, motociklom udario djevojčicu, a zatim pobjegao.

“Nezavisne” nezvanično saznaju da je policija, nakon što je prijavljena ta nezgoda, počela potragu za odbjeglim motociklistom. Identifikovali su Arsenića kojeg je, po nezvaničnim saznanjima, prepoznalo više svjedoka.

“I.A. je ispitan na okolnosti izvršenja krivičnog djela nepružanje pomoći licu povrijeđenom u saobraćajnoj nesreći, nakon čega će, po kompletiranju i dokumentovanju predmeta, protiv njega u redovnoj proceduri biti dostavljen izvještaj nadležnom tužilaštvu”, rekla je za “Nezavisne” Marija Markanović, portparol PU Banjaluka.

Jedanaestogodišnjakinja, koja ide u četvrti razred Osnovne škole “Sveti Sava”, nije teže povrijeđena kada je na nju u utorak naletio motocikl dok je prelazila ulicu na pješačkom prelazu.

Pejaković i Arsenići: Nemamo veze sa drogom

Trojica obuhvaćenih akcijom “Arsenal”, koja je izvedena juče, javili su se redakciji “Nezavisnih” i negirali bilo kakvu povezanost sa drogom.

Boran Pejaković ističe da nije član nikakve narko-grupe, te da je, zbog nedostatka dokaza, nakon hapšenja, istog dana i pušten.

“Pretresen mi je stan i u njemu ništa nezakonito nije pronađeno. Nikada se nisam bavio nedozvoljenim radnjama i nemam nikakve veze sa prodajom droge. Nisam ni na koji način povezan sa ostalima koji su u ovoj akciji hapšeni”, navodi Pejaković.

I braća Arsenići, Igor (22) i Zvjezdan (24), ističu da nemaju nikakve veze sa prodajom droge i da ne znaju zašto su uopšte privođeni.

Nakon ispitivanja pušteni smo na slobodu, a pretresom stana i kod mene i brata Zvjezdana nije pronađena nikakva droga”, rekao je Igor, a i njegov brat Zvjezdan naglasio je da nema veze sa narkoticima.

Izvor: Nezavisne novine