Otvoren je „Banjalučki festival cvijeća“, koji će zainteresovani moći da posjete do 19. maja u Domu omladine.

Gradonačelnik Igor Radojičić, otvarajući ovaj prvi festival posvećen cvijeću, kazao je da je ova manifestacija obnovljena izložba cvijeća, koju je Banja Luka imala prije više od trideset godina.

-Oni nešto stariji sugrađani se mogu sjetiti da je Banja Luka imala festivale cvijeća koji su bili popularni, posjećeni i imali smo mnogo izlagača iz inostranstava. Lijepe stvari treba obnoviti i vratiti i hvala svim izlagačima koji su nas podržali u organizaciji ovog festivala, koji će, nadam se, imati sve više izlagača. Ove godine, u okviru naše priče o cvijeću u parkovima, u grad smo vratili i tulipan „Banjaluka“ – kazao je Radojičić.

On je pozvao sugrađane da dođu i vide šta je to priredilo 11 izlagača ovogodišnjeg festivala cvijeća. Prema njegovim riječima, uporedo sa Festivalom cvijeća, u gradu će za vikend biti još nekoliko događaja, poput Ćevap festa, velike smotre folklora sa nekoliko hiljada učesnika i festivala Kraft pivara.

Na svečanom otvaranju festivala nastupili su učenici Muzičke škole „Vlado Milošević“.

Prva dva dana su izložbenog karaktera, a treći dan je zamišljen kao prodajna izložba cvijeća, kada će svi posjetioci imati priliku da kupuju po sniženim cijenama, ali i da dobiju savjete stručnjaka, pa i određene poklone.

Radno vrijeme festivala je od 11 do 19 časova.

Banjalučki festival cvijeća imaće i bogat prateći program, a izdvajamo školu aranžiranja koja će biti održana 17. i 18. maja, od 16 do 17 časova.