U najvećem gradu Republike Srpske danas će svečano biti otvorena trodnevna manifestacija Prvi banjalučki festival cvijeća.

Na trodnevnom Festivalu cvijeća učestvovaće desetak izlagača, koji u svojoj ponudi imaju veliki izbor cvijeća, biljaka, sadnica, cvjetnih aranžmana, opreme za hortikulturu, kao i dekorativni sadni materijal, saopšteno je iz Gradske uprave. 

Banjalučki festival cvijeća imaće i bogat prateći program, koji obuhvata školu aranžiranja i predavanja stručnjaka o temama iz oblasti hortikulture i pejzažne arhitekture. 

Treći dan Festivala zamišljen ja kao prodajna izložba cvijeća kada će svi posjetioci moći kupovati i imati priliku da dobiju od stručnjaka savjete o gajenju cvijeća. 

Namjera Grada jeste da se vrati Festival cvijeća po uzoru na nekadašnji koji je bio čuvena manifestacija posvećena cvijeću u regionu. 

Istovremeno, u grad se vratio i tulipan banjaluka, a koji ovog proljeća krasi gradske parkove. 

“Cilj je da se promoviše Banjaluka kao grad zelenila, obogate manifestacioni i turistički sadržaji, kao i promocija profesija cvjećara, proizvođača cvijeća i dekorativnog sadnog materijala, te pejzažne arhitekture i hortikulture”, naveli su iz nadležnog Odjeljenja za komunalne poslove. 

Svi sugrađani i gosti Banjaluke pozvani su da posjete Dom omladine gdje ih očekuje cvjetna oaza. 

U susret ovom festivalu centar Banjaluke je dobio “cvjetno ruho”, odnosno u centralnoj gradskoj pješačkoj zoni postavljene su velike žardinjere, u kojima je zasađeno sezonsko cvijeće i stablo duda padajuće forme.

Izvor: Srna