Dežurne službe

Policijska uprava Banja Luka – evidentirano je jedno krivično djelo. Javni red i mir je narušen dva puta. Dogodilo se 12 saobraćajnih nezgode, u kojima je troje lica lakše povrijeđeno.

Služba hitne pomoći – pregledana su 84 pacijenta i obavljeno 17 kućnih posjeta.

Ginekološko – akušerska klinika – rođeno je 10 beba: četiri djevojčice i šest dječaka.

Vatrogasna jedinica – nije bilo intervencija.

Električna energija

Elektrokrajina – snabdijevanje grada električnom energijom danas je uredno. Za danas su planirana sljedeća isključenja:

    • od 08:00 do 17:00 časova – dio naselja Bočac;
    • od 09:00 do 14:00 časova – dio naselja Bukvalek, te dijelovi ulica: Vasilija Ostroškog, Čarlija Čaplina, Lipljanske i Ilije Garašanina;
    • od 09:00 do 15:00 časova – dio naselja Vujinovići, te dijelovi ulica: Jovana Bijelića, Dubičke i Serdara Janka Vukotića.

Voda

Vodovod – snabdijevanje grada vodom jutros je uredno, a kvalitet isporučene vode zadovoljava odredbe pravilnika o higijenskoj ispravnosti vode za piće.

Izmjene u saobraćaju

OBUSTAVA SAOBRAĆAJA 18. I 19. MAJA:

Zbog održavanja „Ćevap festa“, biće obustavljen saobraćaj u Ulici kralja Petra I Karađorđevića, na dijelu od Aleje Svetog Save do Bulevara cara Dušana, i to:

  • 18.maja od 11.00 do 23.30 časova
  • 19.maja od 11.00 do 23.30 časova.

Za vrijeme obustave, saobraćaj će regulisati i preusmjeravati službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova RS.

Za vrijeme obustave saobraćaja na linijama javnog prevoza putnika koje saobraćaju Ulicom Kralja Petra I Karađorđevića, dio od Ulice Marije Bursać do Aleje Svetog Save, izvršiće se preusmjeravanje autobusa preko stare autobuske stanice, odnosno u ulice Bulevar cara Dušana, Kninska, Vidovdanska, Vuka Karadžića i dalje postojećom trasom.

OBUSTAVE SAOBRAĆAJA OD 10. APRILA 2018. GODINE:

Zbog izgradnje podzemne infrastrukture u okviru izgradnje puta za Priječane, od utorka 10. aprila, na putu za Priječane, svakim radnim danom i subotom, u vremenu od 8.00 do 16.00 časova, biće obustavljen saobraćaj za sva vozila, osim za autobuse. Obustava će trajati 30 dana, a za vrijeme izvođenja radova biće postavljena privremena saobraćajna signalizacija. Autobusi na redovnoj liniji za Priječane, kao i na republičkim linijama za Veliko i Malo Blaško i Šušnjare, saobraćaće bez promjena, odnosno na njih se ne odnosi obustava saobraćaja.

U Ulici Stevana Bulajića, na dijelu od Ulice Jug Bogdana do Krfske ulice, obustavljen je saobraćaj za sva vozila. Razlog obustave saobraćaja je izvođenje radova podzemne infrastrukture u okviru izgradnje spoja stočnog tranzita. Za vrijeme izvođenja radova biće postavljena privremena saobraćajna signalizacija, saobraćaj će biti preusmjeren na alternativne saobraćajnice te se mole vozači za poštovanje iste, kao i za strpljenje i razumjevanje zbog otežanog odvijanja saobraćaja.