U Policijskoj upravi Banjaluka od januara do aprila ove godine registrovano je 35.665 motornih vozila, rekla je Srni portparol ove policijske uprave, Marija Markanović.

Markanovićeva je navela da je u istom period zaprimljeno 6.214 zahtjeva za izdavanje ličnih dokumenata, a izdato 5.913 vozačkih dozvola i 11.872 putnih isprava.

Ona je podsjetila građane da je rad na šalterima za izdavanje ličnih dokumenata u Policijskoj upravi Banja Luka organizovan u dvije smijene, sa radnim vremenom od 7.00 do 20.00 časova i subotom od 7.00 do 13.00 časova.

“Policijska uprava Banjaluka će u skladu sa mogućnostima preduzeti sve mjere iz svoje nadležnosti da građani, koji se budu obraćali na lokaciji za izdavanje dokumenata, što brže i efikasnije ostvare svoja prava”, istakla je Markanovićeva.

Ona je navela da je na zvaničnu internet adresu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske zaprimljena elektronska pošta Banjalučanke, koja je pohvalila rad službenika u sali za izdavanje ličnih dokumenata u Policijskoj upravi Banjaluka.

Markanovićeva je dodala da je riječ o Banjalučanki rođenoj sa invaliditetom, koja je prilikom registrovanja vozila naišla na posebno razumijevanje policijskih i državnih službenika i u najkraćem zakonskom roku riješila zahtjev.

Izvor: Srna