Iako su modni blogeri prepoznatljivi i uspješni u cijelom svijetu, na našim prostorima njihova popularnost još nije dostigla taj nivo. Upravo povodom toga, pitali smo Banjalučanku Natašu Bursać, vlasnicu bloga “Faithfully Natalie”, kako bi ljudima koji ne koriste internet objasnila čime se bavi, šta je inspiriše, te koliko Banjalučani prate trendove.

Kako biste ljudima koji ne koriste internet opisali svoj posao?

Rekla bih im da je moj blog mjesto na kom mogu da vide kako se kombinuju stvari koje im se serviraju u radnjama. Na mojim fotografijama mogu da pronađu inspiraciju kako da iskombinuju neku originalniju kombinaciju. Na neki način im pomažem da budu hrabriji kada je moda u pitanju.

Kako komentarišete modu Banjalučana?

Banjalučani se mahom jednolično oblače i strogo prate trend koji im se servira. Mislim da trebaju biti slobodniji i  originalniji kada su modne kombinacije u pitanju. Banjalučani treba više da ulažu i kvalitetnije klasične komade odjeće, te da eksperimentišu u pronalaženju svog stila. Treba ostati dosljedan sebi, jer trendovi su prolazni.

Šta nikada ne biste obukli?

Držim se pravila da u modi nikad ne treba reći nikad, jer se sve mijenja, pa ipak, obučemo nešto što smo rekli da nećemo nikad. Baš zato, često sebi zadam zadatak da iskombinujem nešto od tih “nikad ne bih obukla” stvari.  Često mijenjam frizuru, kao i stil oblačenja, jer volim da se igram sa formama.

Šta Vas najviše inspiriše?

Inspiriše me istorija i kostimografija u pozorištu i filmu, jer tu pronalazim zaboravljene krojeve i forme. Kada su u pitanju boje, za to je zadužena priroda. Ona me inspiriše, jer najbolje uklapa boje. Kada su simetrija i proporcije u pitanju tada inspiraciju tražim pri građevini, arhitekturi i dizajnu. Mogu reći da me sveukupno najviše inspiriše stvaralaštvo Salvadora Dalija, on mi je svojevrsna ideja vodilja.

Izvor: srpskainfo