Dežurne službe

Policijska uprava Banja Luka – evidentirana su tri krivična djela. Javni red i mir je narušen jednom. Dogodilo se 11 saobraćajnih nezgoda, u kojima je jedno lice teže, a dvoje lice lakše povrijeđeno.

Služba hitne pomoći – pregledano je 117 pacijenata i obavljeno 17 kućnih posjeta.

Ginekološko – akušerska klinika – rođeno je 12 beba: šest djevojčica i šest dječaka.

Vatrogasna jedinica – tri intervencije.

Električna energija

Elektrokrajina – snabdijevanje grada električnom energijom danas je uredno. Za danas su planirana sljedeća isključenja:

  • od 08:00 do 10:30 časova dijelovi ulica: Srpskih rudara, Dušana i Vlade Kopanje, te dijelovi naselja: Pavlovac, Motike i Saračica;
  • od 09:00 do 11:00 časova časova dijelovi naselja: Pekezi, Mehovci i Balte;
  • od 09:00 do 15:00 časova dijelovi naselja Pavići i Lokvari;
  • od 11:30 do 13:30 časova dio naselja Bastasi;
  • od 09:00 do 14:00 časova dijelovi ulica: Petra Velikog, Sestara Levi i Vjenceslava Novaka i dio naselja Bukvalek- Baralići.

Voda

Vodovod – snabdijevanje grada vodom jutros je uredno, a kvalitet isporučene vode zadovoljava odredbe pravilnika o higijenskoj ispravnosti vode za piće.

Izmjene u saobraćaju

OBUSTAVA SAOBRAĆAJA OD 7. JUNA 2018. GODINE:

Od 7. do 14. juna ove godine, u vremenu od 9.00 do 18.00 časova, biće obustavljen saobraćaj od kružnog toka u izgradnji na Rebrovcu do skretanja za Moj market – saopšteno je iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve. Razlog obustave je završna faza izgradnje navedenog kružnog toka na Rebrovcu. Autobusi javnog prevoza će biti preusmjereni u Bulevar Desanke Maksimović.

OBUSTAVA SAOBRAĆAJA OD 4. JUNA 2018. GODINE:

Od 4. do 12.  juna 2018. godine, biće obustavljen saobraćaj u Ulici Ada, na dijelu od prvog skretanja desno (nakon mosta) do skretanja lijevo (nakon pruge), gledano od mosta na rijeci Vrbas, zbog izgradnje trotoara od mosta na rijeci Vrbas do Gradskog olimpijskog bazena. Nakon toga, od 13. juna do 15.jula, radovi će se izvoditi na način da će biti naizmjenično propuštanje vozila u zoni izvođenja radova.

OBUSTAVE SAOBRAĆAJA OD 10. APRILA 2018. GODINE:

Zbog izgradnje podzemne infrastrukture u okviru izgradnje puta za Priječane, od 10. aprila do 23. juna ove godine, na putu za Priječane, svakim radnim danom i subotom, u vremenu od 8.00 do 16.00 časova, biće obustavljen saobraćaj za sva vozila, osim za autobuse. Za vrijeme izvođenja radova biće postavljena privremena saobraćajna signalizacija. Autobusi na redovnoj liniji za Priječane, kao i na republičkim linijama za Veliko i Malo Blaško i Šušnjare, saobraćaće bez promjena, odnosno na njih se ne odnosi obustava saobraćaja.

U Ulici Stevana Bulajića, na dijelu od Ulice Jug Bogdana do Krfske ulice, obustavljen je saobraćaj za sva vozila. Razlog obustave saobraćaja je izvođenje radova podzemne infrastrukture u okviru izgradnje spoja stočnog tranzita. Za vrijeme izvođenja radova biće postavljena privremena saobraćajna signalizacija, saobraćaj će biti preusmjeren na alternativne saobraćajnice te se mole vozači za poštovanje iste, kao i za strpljenje i razumjevanje zbog otežanog odvijanja saobraćaja.