Prirodni tretman za osvježenje i podmlađivanje umorne kože!

Osim što su ukusne i bogate vitaminima A i C te kalcijumom i gvožđem, jagode su zdrave za kožu, jer joj daju zdravu rumenu boju zahvaljujući voćnim kiselinama koje sadrže, posebno ako se koriste u prirodnim maskama za lice koje ujedno mogu poslužiti i kao piling.

Kad izmasirate lice pireom od svježih jagoda, sitne koštice jagode ukloniće i odumrle ćelije, pa će dubinski podstaći kožu da diše.

Još bogatiju masku koja pomlađuje i briše mimičke bore možete napraviti tako da usitnite dvije jagode i pola jabuke, zatim dodate kašiku jogurta, kašiku zelene gline i kašičicu meda.

Sve sastojke pomiješajte tako da dobijete gustu kremu koju je najbolje dva puta nedjeljno nanijeti na lice, držati 20-ak minuta te isprati u mlakoj vodi. Koža će odmah postati svježa i mekana.

Dobar tretman za nježnu kožu tijela i oporavak nakon sunčanja pružiće vam kupka s jagodama koju ćete pripremiti tako da usitnite šaku jagoda i pomiješate ih sa šoljom pavlake i malo ricinusova ulja.

Smjesu sipajte u kadu punu mlake vode. Odmarajte se u tako pripremljenoj kupki koja će vas smiriti i opustiti kožu umornu nakon sunčanja.