Možda ste veliki fan udobnih patika i generalno ravne obuće, ali sigurno ne možete negirati moć dobrih cipela sa visokom potpeticom.

Da, kada ih nosite na pravilan način i uz dobru odjevnu kombinaciju. Zato smo odlučili da na jednom mjestu okupimo savjete modnih stručnjaka koji su nas savjetovali da uz visoke potpetice ne treba da nosimo sljedeću odjeću…

Teksas šorts + stiletto cipele

Vjerujemo da su vaše duge noge u ovom stajlingu glavne zvijezde, ali da biste ih istakli na elegantniji i ženstveniji način, nabolje je da uz ovakav šorts obujete ravne sandale sa kaišićima ili plitke patike. Ako baš želite da dodate malo visine, to učinite uz sandale na platformu i opuštenu, lepršavu majicu.

Mini suknja + cipele na platformu

Prvo, kratke suknje je teško držati na mjestu (stalno se dižu, pomjeraju u stranu…), a kada dodate još nekoliko centimetara u kojima ćete biti nestabilni – razne situacije se mogu desiti. Zato neka vam ovo pravilo uvijek bude u glavi: uz mini suknje nosite ravnu obuću, a uz midi i maksi, obuću sa potpeticom.

Zvoncare + obuća sa otvorenim prstima

Iako pantalone sa širokim nogavicama uz štikle vizuelno izdužuju noge do nevjerovatnih razmjera, ipak morate paziti. Platforme sa kaišićima ili obuća sa ravnom platformom su najbolja opcija, jer će izbalansirati širinu nogavica, dok sa druge strane otvoreni prsti na cipelama uz ovakve pantalone više nisu u modi – nikako!

Helanke/trenerka + bilo koje potpetice

Ako vaš donji dio stajlinga ‘govori’ teretana, onda vaša obuća ne treba da izgleda kao da ste krenuli u provod. Sportski trend je možda “in”, ali je ova kombinacija već neukusna.

Ljetne sandale + suknja olovka kroja

Morate uklopiti “vajb” odjeće, sa vajbom obuće koju želite da nosite – ako želite da izgledate moderno i ženstveno.