Povodom održavanja Međunarodnog festivala tradicije i običaja „14. Kozara etno 2018“, u Gradskoj upravi je danas upriličen prijem za učesnike i organizatore ovog festivala.

Načelnica Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku Natalija Trivić, poželjela je dobrodošlicu učesnicima i kazala da je ovaj festival postao tradicija u Banjoj Luci i da ga Grad redovno podržava.

-S ponosom možemo reći da je Festival „Kozara etno“ opstao, jer ima kvalitet, a potvrda tome su učešća sve većeg broja ansambla, etnologa, etnomuzikologa, izlagača domaćih proizvoda, jednom riječju mnogobrojnih učesnika iz zemlje i regiona. Svima želim uspjeh i na večerašnjem završnom koncertu na Kastelu, a organizatorima da nastave da njeguju i čuvaju tradiciju i običaje od zaborava, u čemu će im, kao i do sada, pružati podršku Grad Banja Luka – kazala je Trivićeva.

Prema njenim riječima, i ovogodišnja smotra folklora i tradicije je prilika da se naša kultura i tradicija predstave domaćoj i međunarodnoj javnosti.

Ovogodišnji Kozara etno festival otvoren je u petak u Piskavici, a završno veče festivala biće održano večeras (ponedjeljak) na tvrđavi Kastel, od 20.00 časova.