Odbojkašice Srbije i Bugarske odigraće 7. septembra u Banjaluci prijateljsku utakmicu uoči Svjetskog prvenstva, a oni koji vole sport uživo će moći da vide kako igraju Tijana Bošković i Brankica Mihajlović, neke od najboljih odbojkašica svijeta.

“Srbija dolazi u najjačem sastavu. Mi se uvijek radujemo kada uspješna reprezentacija Srbije gostuje na našim prostorima, radujemo se i odbojkašicama koje su prve odbojkaške korake napravile u odbojci RS i koje su sticajem okolnosti promijenile sportsko državljanstvo i postigle velike uspjehe s reprezentacijom Srbije”, rekao je Milutin Popović, predsjednik OS RS.

Uvertira za ovu utakmicu su dvadesetodnevne pripreme reprezentacije Srbije u Palama, od kraja jula do 18. avgusta, a reprezentacije Srbije i Bugarske u Banjaluku dolaze 5. septembra.

“Na veliku radost svih ljubitelja sporta, a posebno odbojke, odbojkašice Srbije i Bugarske će igrati u Banjaluci, odnosno u dvorani ‘Borik’ prijateljsku utakmicu. Hvala predsjednicima OS RS i OS Srbije koji su učini sve da vidimo najbolje odbojkašice Srbije u Banjaluci, naše Tijanu i Brankicu, i da im poželimo sreću na SP. Takođe, ovo je velika promocija grada, Vlade RS. Pokrovitelj utakmice je predsjednik RS, uz pomoć Vlade i Ministarstva porodice, odmladine i sporta”, rekao je Dragan Jaćimović, pomoćnik ministra za sport u Vladi RS.

Duel će biti igran od 18 časova, potvrđeno je juče nakon sjednice Organizacionog odbora za odigravanje prijateljske utakmice.

Popović je istakao značaj ovog meča.

“Utakmica je značajna za promociju odbojke i kao podsticaj daljem razvoju odbojkaškog sporta RS. Dugo se pripremamo za ovaj događaj, razgovara se o ovome više od dvije godine, ali došli smo do odgovarajućeg termina”, rekao je Popović i dodao da RS ima potencijal kada je u pitanju ovaj sport:

“Imamo mnogo jači potencijal u mlađim kategorijama, nego u seniorskoj konkurenciji. Naši klubovi dominiraju na nivou BiH u mlađim kategorijama, ali kvalitet odbojke u cjelini je na skromnom nivou u odnosu na Srbiju, Rusiju, Italiju… Kada bismo imali bolje uslove, s potencijalom koji imamo, mogli bismo mnogo više da napredujemo. Ali organizaciono, na stručnom planu i materijalnom  treba mnogo više. U Srbiji sada imamo tri odbojkašice s ovih prostora, koje su nosioci igre, i to je jasan znak kojim potencijalom raspolažemo.”

Izvor: Srna