Građani Banjaluke i večeras su se okupili, po 108. put kao podrška Davoru Dragičeviću koji traži istinu i pravdu za sina pokojnog sina Davida Dragičevića.

– Nečasni pripadnici MUP RS su ga ubili i položili u govna. Hvala časnim pripadnicima na novim informacijama – rekao je Davor na početku obraćanja, što je popraćeno aplauzom.

On je poručio nadležnom tužilaštvu da će morati da donese naredbu o pokretanju istragu za organizovano ubistvo Davida Dragičevića.

– Predsjedniče, premijerko RS, vrlo dobro sve znate, ako vam je stalo do ovog trga i naroda imate rok prije izbora, ovdje će biti veliki skup “Pravda za Davida”, treći i zadnji, biće prije izbora. Nije me briga za dozvole nadležnih. Poslije toga spuštamo ruku, mirno i dostojanstveno. Srđane Gajiću, neka ti šef da snajper i dođi ubij Davora Dragičevića. Nisi ti psihopata, tebi su dali pare – poručio je večeras Davor Dragičević sa Trga.

Dragičević je večeras poručio nadležnima da ne smiju da “taknu Davidov trg”.

– Radojičiću, ostali koji obavljate funkcije, ovdje nećete smjeti ništa da taknete, ovo je naša svetinja, trg istine i pravde – poručio je Dragičević.

On je istakao da je 19. marta ugašen “Fejsbuk” profil Davida Dragičevića po prijavi da je mrtav, a bio je živ.

– Kako ste znali da je mrtav? Slike su montirane, znam dobro kako je i gdje je pronađen. Ne budete li rekli istinu, svjedoci, tretiraću vas isto kao i saučesnike i ubice u oranizovanom ubistvu Davida Dragičevića. Ovdje više nije u pitanju moj sin, već ova djeca. Tražimo istinu i pravdu, život dostojan čovjeka gdje vlada zakon i red. Idemo do kraja –  poručio je Davor, nakon čega su prisutni sa podignutom pesnicom otpjevali Davidovu pjesmu “Klinac u getu”.

Davor Dragičević je ponovo uputio poruku Željku Karanu, direktoru Zavoda za sudsku medicinu RS koji je obavio prvu obdukciju stradalog Davida Dragičevića.

Kad si, Karane, tako precizan za vrijeme smrti, gdje je u toksikološkom nalazu alkohol? Mjera od 0,01 thc, to možete da udahnete i kao pasivni pušač. Ko treba da uzima stvari na mjestu zločina? Gdje je marama, nož leptir, USB stik i gdje su gaće Lepiru, Vrećo, Lukačo? Ubico, dođi, ubij ovog lava ovdje, šifra safari – poručio je Dragičević sa trga i ponovo dodao da niko, pa ni Milorad Dodik, ne smije da takne “Davidov trg”.

– Ako ga taknete, vidjećete šta će biti –  uzviknuo je Dragičević.

Izvor: srpskainfo