Radovi na uklanjanju dotrajale konstrukcije Zelenog mosta su u punom jeku i očekuje se da bi preostala konstrukcija mogla biti izvučena na obalu u nekoliko narednih dana, potvrđeno je u kompaniji „Prijedorputevi“, kojoj je povjerena izgradnja novog mosta koji će povezati Kočićev vijenac i Obilićevo.

Proteklih dana, građevinci su uklonili polovinu konstrukcije i jedan od nosećih stubova, dok bi preostali posao na izvlačenju ostataka starog mosta trebao biti završen u nekoliko narednih dana.

Direktor „Prijedorputeva“, Radenko Crnogorac, ističe da se radovi uglavnom odvijaju predviđenom dinamikom, te da će, u narednoj fazi, raditi na izgradnji pristupnog puta kako bi se omogućio nesmetan ulazak specijalizovanoj mašini koja će „pobijati“ šipove za novi most.

-Očekujemo da ćemo sa pobijanjem šipova početi već tokom ovog mjeseca, u zavisnosti od dinamike izgradnje pristupnih puteva – rekao je Crnogorac.

Prema ugovoru sa ovim preduzećem, radovi na izgradnji mosta trebali bi biti završeni u roku od pet mjeseci, a vrijednost ugovorenih radova iznosi 2,2 miliona KM. Za razliku od starog mosta, nova konstrukcija imaće dvije saobraćajne trake, kao i pješačku i biciklističku stazu.