Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske raspisalo je danas konkurs za izbor korisnika subvencije kamatne stope na stambene kredite za mlade i mlade bračne parove.

Ministarstvo će subvencionisati jedan odsto kamatne stope na stambene kredite koje plasiraju komercijalne banke u Srpskoj prema kreditnim linijama Investiciono-razvojne banke /IRB/ Srpske – stambeni krediti od 3. aprila 2008. godine, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Pravo prijave na konkurs imaju osobe koje su zaključile ugovor sa komercijalnom bankom koja vrši plasman kreditnih sredstava iz kreditnih linija IRB-a za stambene kredite do zatvaranja ovog konkursa, otvorenog do 26. avgusta.

Uslovi su i da su osobe u trenutku zaključenja ugovora sa bankom o stambenom kreditiranju po ovim kreditnim linijama imala do navršenih 35 godina života, kao i da imaju mjesto prebivališta u Srpskoj.

Aplikaciona forma za podnošenje zahtjeva za dodjelu subvencije kamatne stope na stambene kredite za mlade i mlade bračne parove, kao i ostali uslovi konkursa nalaze se na sajtu Vlade Republike Srpske.

Za ovaj program, od početka realizacije do danas, izdvojeno je oko 8,5 miliona KM, a odobrene su 3.233 subvencije, navodi se u saopštenju.

Izvor: srna