Dom zdravlja Kotor Varoš dobio je najsavremenije sanitetsko vozilo, vrijedno oko 250.000 KM, zahvaljujući donaciji Fondacije “Hajdar Alijev” iz Azerbejdžana.

Direktor Doma zdravlja “Sveti Pantelejmon”, Vladimir Bibić, rekao je da je kvalitetan sanitetski prevoz jedan od uslova pružanja kvalitetne zdravstvene zaštite stanovništvu i pohvalio prijatelje iz Azerbejdžana, koji su prepoznali potrebe kotorvaroškog Doma zdravlja. 

“Hitna pomoć će od sada na raspolaganju imati sanitetsko vozilo posljednje generacije, sa potrebnom opremom, koje je tek proizvedeno u fabrici `Mercedes` i uvezeno u BiH”, istakao je Bibić i dodao da je ovim u potpunosti obnovljen vozni park. 

On je naveo da je Dom zdravlja u protekle dvije godine najveće gradilište u Kotor Varošu. 

“U novom bloku Doma zdravlja, koji je sagrađen zahvaljujući donaciji fondacije iz Azerbejdžana vrijednoj više od milion maraka, biće smješteni Hitna pomoć i ambulante porodične medicine. Novi objekat je u potpunosti završen i funkcionalno opremljen u skladu sa najvišim standardima u zdravstvu, a zvanično će biti otvoren 8. septembra”, zaključio je Bibić. 

U menadžmentu kotorvaroškog Doma zdravlja ističu da su realizovali niz velikih investicija i unaprijedili zdravstvene usluge bez zaduživanja, te da posluju pozitivno u veoma teškom vremenu.

Izvor: srna