Desetine članova grupe Pravda za Davida i otac ubijenog mladića Davor Dragičević noć su proveli ispred Policijske uprave Banjaluka, gdje su protest nastavili i jutros.

Navode da je noć prošla mirno i dostojanstveno, da nikoga nisu ugrožavali, te da su im građani donosili deke, hranu i vodu.

– Ne budu li svi koji su učestvovali u ubistvu privedeni, uzimamo pravdu u svoje ruke – rekli su jutros okupljeni.

Ekipa portala Banjalucanke.com oko 2.00 časa poslije poslije ponoći potvrdila je da nije bilo incidenata, dok je iza Policijske uprave bilo nekoliko vozila pripadnika Specijalne policijske jedinice.

Davor Dragičević je poručio da nakon sinoćnjih dešavanja sada ne mora da čeka 5. oktobar.

Nezvanično smo saznali da su sinoć i brojni građani iz okolnih gradova krenuli da pruže podršku, ali su predstavnici bezbjednosti zatvorili ulaz u Banjaluku.

Danijela Ratešić-Došen, koja je mjesecima uz Davora Dragičevića, kao i brojni građani, s ciljem otkrivanja istine i omogućavanja boljeg sutra za svu djecu, jutros je pročitala otvoreno pismo ministru inostranih poslova Ruske Federacije, Sergeja Lavrovu, čiji je dolazak najavljen za sutra.

-Želimo da Vas obavijestimo da u gradu, u koji sutra stižete, na glavnom gradskom trgu već 6 mjeseci stoje obespravljeni građani. Ti građani traže samo da se uhapse i privedu zločinci koji su u martu mjesecu ove godine monstruozno ubili momka od 21 godinu. Ti građani su podrška izmrcvarenoj porodici Dragičevic čije dijete je ubijeno. Vi , gospodine Lavrov, dolazite u zemlju u kojoj je demokratija nepoznat pojam, u kojoj institucije štite kriminalce, u kojoj se ubijaju i zlostavljaju djeca. Ako zaista želite vidjeti gdje ste došli , onda Vas pozivamo da dođete i razgovarate sa mirnim i dostojanstvenim građanima, a ne sa ljudima koji su i sami saučesnici u zataškivanju istine o ubistvu jednog nevinog, mladog života. Naša djeca su ugrožena, naši životi su ugroženi, ti ljudi koji Vas pozivaju na lažnu predstavu o stanju u našoj zemlji su nam već poručili da će nas “ukloniti” kao neprijatelje države nakon održavanja izbora 07. oktobra, navela je Ratešić-Došen. 

Podsjećamo, članovi grupe juče su izašli na Trg Krajine, a nakon što je došlo do incidenta u kojem je jedna osoba napala Davora Dragičevića, okupili su se ispred Policijske uprave Banjaluka.

Zbog incidenta je priveden Đorđe Marinković iz Brčkog.