Bilo da imate problema sa masnom, suvom, oštećenom kožom lica, ili samo želite da joj pružite dodatnu njegu, sjaj i mekoću – gotovo sve neophodne sastojke za njegu kože možete pronaći upravo u svojoj kuhinji!

Maska za neutralisanje crvenila lica sa medom

Za ovu masku od sastojaka potrebni su med, cimet i muskatni oraščić. U maloj posudi stavite 2 kašike meda, kašičicu cimeta i kašičicu muskatnog oraščića i sve dobro promiješajte kako biste dobili gustu pastu i nanesite na čistu kožu lica. Ostavite masku da djeluje 30 minuta, a onda je isperite toplom vodom. Med će nahraniti vašu kožu, dok će cimet i muskatni orašćić djelovati na uporno crvenilo.

Maska za suvu i oštećenu kožu lica sa avokadom

Da biste pripremili ovu masku, od sastojaka biće potreban mek avokado i prezrela banana. Izgnječite 1/2 avokada i 1/2 prezrele banane i napravite pastu. Smjesi dodajte kašiku ekstra devičanskog maslinovog ulja i sve sjedinite. Ovu smjesu nanesite na čisto lice i ostavite da djeluje 30 minuta. Nakon toga, uklonite smjesu sa lica i umijte se toplom vodom. Ova maska će pomoću masnoće iz avokada i maslinovog ulja i vitamina iz avokada i banane nahraniti vaše lice i vratiti mu svježinu i sjaj. Suva koža biće stvar prošlosti!

Maska za svježe i odmorno lice sa krastavcem

Ukoliko imate problem sa kožom koja djeluje umorno i oteklo ova maska je savršeno rješenje! Za ovu masku potreban vam je krastavac, ovsene pahuljice i jogurt. U vaš bleder ubacite 1/3 srednjeg krastavca, 2 kašike ovsenih pahuljica i dobro ih umiksajte. Dodajte jogurt, kašiku po kašiku dok ne dobijete kremastu strukturu koja možete namazati, a da ne sklizne brzo. Nanesite masku i ostavite da djeluje bar 20 minuta, a potom maramicom uklonite ostatke maske i umijte se toplom vodom. Jogurt i ovsene pahulje nahraniće vašu kožu, dok će joj krastavc vratiti potrebnu svježinu.

Osvježavajuća maska od kafe

Ne bacajte talog od kafe već ga iskoristite za domaću masku. Vaša koža će biti zahvalna! Za ovu masku potrebni su vam samo talog od kafe i kokosovo mlijeko. Pomiješajte 2 kašike taloga od kafe i 2 kašike kokosovog mlijeka u gustu pastu i nanesite na lice blago masirajući kožu. Sitna zrnca kafe odradiće dobar piling, a onda ostavite masku da djeluje 20 minuta. Po isteku vremena, kao i kod upotrebe ostalih domaćih maski, uklonite višak i umijte se toplom vodom. Kafa je bogata antioksidansima koji će pomoći vašoj koži kod njenog preranog starenja. Kokosovo mlijeko, s druge strane, je bogato bakrom koji utiče na prve promjene pigmentacije kože i sitnije bore.

Zlatna maska od kurkume za čistu kožu bez akni

Ove jeseni održite zdravu i sjajnu kožu uz kurkumu, kokosovo ulje i limun. Pomiješajte 1 kašiku limunovog soka, 1 kašiku kokosovog ulja i 1 kašiku kurkume u prahu i miješajte dok ne dobijete pastu. Kako bi prilagodili gustinu maske, po potrebi dodajte još malo kurkume. Nanesite masku četkicom na lice i ostavite da djeluje 5 minuta, a potom isprerite toplom vodom. Moguće je osjetiti blago peckanje, ali to je znak da maska djeluje na pore. U slučaju da vam to stvara nelagodu samo odmah isperite masku.

Optimalna upotreba maski za lice je dva puta nedjeljno i najbolje ih je koristiti onih dana kada ne planirate da se šminkate. Nakon skidanja maske, ne zaboravite da nahranite svoju kožu omiljenom kremom za lice.